Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-03-26
Senast uppdaterad: 2020-03-26

Biblioteket underlättar för dig som lånetagare genom att tillfälligt utöka sin service

Våra bibliotek har i nuläget öppet som vanligt men har tillfälligt utökat sin service och justerat sina lånevillkor, allt för att underlätta för dig som låntagare. Bland annat kan fler nyttja servicen Boken kommer, lånetiden har blivit generösare och antalet omlån har blivit fler.

Lånetiden har utökats från fyra till sex veckor (för böcker med fler än en person i kö gäller fortfarande två veckor), antal omlån har utökats till tre stycken förutsatt att det inte är någon i kö och servicen Boken kommer finns nu tillgängligt för dig som är 70+ och/eller i någon riskgrupp för coronaviruset.


Boken kommer
Nu kan även du som är över 70+ år och/eller tillhör en riskgrupp använda biblioteket service Boken kommer, en tjänst med hemkörning av böcker, helt gratis.
Läs mer om Boken kommer.


Återlämning av böcker
Om du inte vill gå in i biblioteket i Lilla Edet finns en återlämningslåda utanför entrén, inne i trapphuset. Återlämningslådan är tillgänglig under bibliotekets ordinarie öppettider.
Se öppettiderna


Låna böcker direkt från soffan
Passa på att använda bibliotekets många digitala resurser direkt hemifrån. Du kan låna böcker, ljudböcker och tidskrifter med ditt lånekort/personnummer och pinkod! Och allt är gratis!

Känner du dig osäker och vill ha hjälp att använda de digitala tjänsterna kontakta IT-bibliotekarien Andreas Pettersson via andreas.pettersson@lillaedet.se.


Fler tips från biblioteket
Läs fler tips och få mer information från biblioteket på lillaedet.se/biblioteket eller facebook.com/LillaEdetsbibliotek/ Länk till annan webbplats.

Kontaktuppgifter till biblioteken

Lilla Edets bibliotek

0520-65 96 90
biblioteket@lillaedet.se

Lödöse bibliotek

0520-65 96 92
lodosefilialen@lillaedet.se


Du hittar mer information om hur kommunen arbetar kring coronaviruset/sjukdomen covid-19 och inställda kommunala evenemang på samlingssidan lillaedet.se/corona

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »