Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-06-16
Senast uppdaterad: 2015-06-16

Barn samlades för att sjunga i Slottsparken

I Ströms slottspark samlades på tisdagsmorgonen en mängd barn och personal från förskolor i hela kommunen. Det var dags för Musikskolans traditionella Sång för förskolebarn.

Smörblommorna på gräsmattan lyste gula ikapp med barnens neonvästar. Flera av avdelningarna hade picknickkorgar med sig och passade på att äta lite mellanmål eller ta en fika i gröngräset. I dag behövde Musikskolan inte ta till reservplanen, som inneburit att man vid dåligt väder skulle ha varit inomhus i Folkets Hus i stället.

Ingmarie Romell som är musikledare på Musikskolan berättar:

- Vi har anordnat Sång för förskolebarn i många år, säkert 20 år om det räcker. Det brukar vara i slutet på maj eller början av juni. Tidigare har vi varit på Ljungkullen, men i år tyckte vi det var trevligt att vara i Slottsparken.

Efter bara en liten stund på picknickfiltarna var det dags för barnen att ställa sig upp och dansa med till "dansa lilla nallebjörn". Sångerna med tillhörande rörelser var populära och det märktes att de var bekanta för barnen. Ann-Catrine Persson som är musiklärare berättar att hon en gång i månaden besökt 13 förskoleavdelningar och att hon då brukar sjunga och spela olika instrument tillsammans med barnen. Ann-Catrine fortsätter:

- På sångstunderna har vi sjungit flera av sångerna som vi också sjungit här i dag. Barnen kan rörelser och allt, det är skoj.  

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »