Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2014-05-08
Senast uppdaterad: 2014-05-16

Barnkammarmusik på Blåsippan

Under torsdagsförmiddagen lyssnade alla barn på förskolan Blåsippan i Lödöse på Barnkammarmusik - en föreställning av sistaårselever från Högskolan för scen och musik i Göteborg tillsammans med Kultur i Väst.

Förskolebarn får sällan möta klassisk levande musik. Det är roligt att kunna visa att det faktiskt går att spela klassiskt för barn. För studenterna är det bra att komma ut i skolor och förskolor, då många kommer att ha en sådan arbetsplats i framtiden, säger Helena Rung på Kultur i Väst.

Dagens huvudpersoner är studenterna Linnéa Fredricson på fiol och Joakim Spogardh på det lite mer ovanliga slagverksinstrumentet marimba.

Först kommer inte Joakim ut på scenen, fast både Linnéa och barnen i publiken applåderar och ropar. Sedan spelar Linnéa och Joakim inte i samma tempo. Linnéa spelar så långsamt att Joakim somnar! Och snarkar!

Till slut klarar de att spela ihop, men hur håller Linnéa egentligen fiolen? Som tur är vet barnen hur man ska hålla och lär Linnéa. Barnen hjälper även Joakim att lära sig att spela starkt och att spela svagt. Till slut kan både Linnéa och Joakim spela!

Då börjar konserten på riktigt och vacker musik fyller Blåsippans lekrum. Barnen applåderar och musikerna bjuder på ett extranummer, Idas Sommarvisa. Alla som kan sjunger med.

För Linnéa och Joakim är det den första föreställningen de gör för så små barn och de tycker att det är en bra erfarenhet.

– Du kan inte göra en helt vanlig konsert. Det märks på barnen att de lyssnar mer när de får vara med, säger Linnéa.

– Av barn får du olika respons olika gånger. Ibland skrattar de mycket och ibland inte alls. Ju varmare vi blir i kläderna ju positivare reaktion får vi från barnen, berättar Joakim.  

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »