Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2020-02-12
Senast uppdaterad: 2020-02-14

Barnens konsthall startade igång sportlovet!

Fjäril med artikel ur barnkonventionen

Sportlovet är i full gång och roliga aktiviteter avlöser varandra hela veckan. I måndags passade lovlediga som älskar att måla på att vara med och skapa storskalig konst tillsammans med konstnären Marie Wallin på temat barnkonventionen. Resultatet blev bland annat ett färgsprakande konstverk som kommer visas upp i kommunhuset.

Under måndagen besökte konstnären Marie Wallin Lilla Edet och skapade pyssel och konst tillsammans med lovlediga barn. Under skapandet pratade Marie om barnkonventionen, vad den handlar om och hur viktig den är för oss alla, barn som vuxen. Extra aktuellt när barnkonventionen i år blivit lag.


– Alla har rätt att lära sig om barnkonventionen, här gör vi det genom att prata och samtidigt skapa i olika färger som kopplas ihop med artiklar i barnkonventionen, säger Marie Wallin.

Konstnären Marie Wallin

Spännande att måla storskaligt

Asma Sidawi och Nolia Joensuu snart 10 respektive 9 år var med och målade med stor entusiasm! Det som var roligast var att tillsammans med alla andra som var på plats måla stora fjärilar på målarduken på golvet.


– Jag älskar att måla! Det kändes konstigt att måla så stort, och på golvet men samtidigt väldigt bra! berättade Nolia Joensuu.

Gemensam avslutning runt målningen

Konstverk hängs upp för allmän beskådan

Den färdiga målningen kommer att hängas upp på en synlig plats i kommunhuset, så alla kan ta del av konstverket. Asma Sidawi tycker att det är spännande att den stora målningen kommer att hängas upp för allmän beskådan. 


– Det känns lite nervöst men jag kommer att gå dit och kolla på den!


Vill du måla storskaligt?

På fredag 14 februari besöker Marie Wallin åter kommunen och då Lödöse museum. Då har du chansen att vara med och måla storskaligt mellan kl. 13-15. Målningen som skapas under fredagen kommer att hängas upp i Lödöse bibliotek. Det är begränsat antal platser så anmäl dig direkt till lodosemuseum@vgregion.se men senast torsdag 13 februari.


Kom med på vernissage

När målningarna har kommit på plats firas det med en vernissage, där det såklart bjuds på saft!

  • Lödöse bibliotek torsdag 27 februari kl. 17.30
  • Kommunhuset i Lilla Edet måndag 2 mars kl. 17.00


Ta del av alla aktiviter under lovet på lillaedet.se/sportlov

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »