Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2015-04-28
Senast uppdaterad: 2015-04-28

Babyrytmik på Lödöse museum

Klassiska barnsånger, gitarrspel och rytmik är vad föräldrar och barn bjuds på under babyrytmiken på Lödöse museum med Ann-Catrine Persson. Ann-Catrine arbetar som musiklärare på Lilla Edets musikskola och utbildade sig inom babyrytmik förra året. Nu är det andra terminen som babyrytmik erbjuds på Musikskolan och en fortsättning kommer till hösten.

Intresset för att sjunga och ha rytmik med mindre barn har funnits länge hos Ann-Catrine Persson. Hon har under många år varit ute på de flesta av kommunens förskolor för att ha rytmik med barnen.  Idén till babyrytmik i Lilla Edet fick hon genom en kurs inom ämnet på internet och förra året blev det äntligen av att gå den. Nu är babyrytmiken inne på andra terminen och fortsättning följer. Föräldrar i babyrytmiken har uttryckt stor uppskattning över att rytmik för barn finns i närheten av där de bor och att det till och med är på promenadavstånd.

— Babyrytmiken har gjort att föräldrar upptäcker att de bor nästan bredvid varandra och börjar umgås med varandra även utanför tillfällena med babyrytmik, berättar Ann-Catrine Persson.

Sång, rytmik och umgänge


Rytmiken börjar med en namnsång där Ann-Catrine leder sången och rörelserna. Under rytmiken har Ann-Catrine en docka som hon visar rörelserna med så barn och föräldrar kan följa efter. Till en början är barnen ofta mer reserverade men allteftersom börjar de ta för sig och prova sig fram. I denna grupp är deltagarna omkring 9 månader till cirka 1 år. Några i gruppen var även med under förra terminens babyrytmik. 

Två av de som deltar är Christina Andersson, med Emilia, och Beatrice Rimmerfors, med Elis, som båda tycker att babyrytmiken är ett bra tillfälle att träffa andra vuxna och barn.

— Kul att det är i Lödöse och att man inte behöver åka iväg någonstans, säger Christina Andersson.

Beatrice Rimmerfors fortsätter med att säga att det är roligt med samspelet med andra barn. Dessutom är det roligt att lära sig nya sånger och rörelser som det även går att använda sig av hemma. Ett av de moment som verkar vara populärast under babyrytmiken är mini-maracasarna då alla bebisarna samlas i mitten för att skaka loss. Det bekräftas även av att en av mammorna som deltar säger att maracas och allt annat de kan leka med själva är en av höjdpunkterna. 

Vill du veta mer?


På Musikskolan i Lilla Edet finns två olika rytmikgrupper beroende på vilken ålder ditt barn är i. Mer information om babyrytmiken och anmälan hittar du på lillaedet.se/musikskolan.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »