Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2019-07-24
Senast uppdaterad: 2019-08-12

Augustimusik på Ljudaborg (ges inomhus på Lödöse museum)

Kom och lyssna på Augustimusik på Ljudaborg, en sommarkonsert med artisterna Harriet Nauer, Elin Teilus och Rickard Åström.

Passa på att ta en fika i Lödöse museums café som håller öppet klockan 18-21. Om vädret tillåter går det också fint att ta med kaffekorgen och fika utomhus innan konserten eller i pausen. Konserten börjar kl. 19.

Eftersom vädret ser mycket ostadigt ut, kommer vi att vara i Lödöse museums hörsal.

 

Kvällens artister

Elin Teilus & Rickard Åström

Elin Teilus är sångerska och jojkare med rötter i både skogssamiska Udtja och västkustens Göteborg. Hon kan närmast beskrivas som en naturkraft från de fria vidderna, med sin unika närvaro och magiska röst väcker hon norrskenets dans och jordens urkraft. Hon sjunger med kraftfull och innerlig röst och du får möta kallkällans klara vatten, renhjorden och vindens sus i jojkens unika sätt att minnas det levande här och nu. Ett möte med den samiska historien och kulturen, om återvändande och livets okränkbarhet. Musiken är både filmiskt storslagen och enkelt nära.

Elin har bland annat haft konserter vid Sametingets 25 års jubileum, jojkat på samiska nationaldagen och Nationell högtidsgudstjänst i Uppsala Domkyrka samt i samband med visningar av filmen JOJK. I år är hon en av tio kulturstipendiater i Västra Götalandsregionen. Nu är hon aktuell med nysläppta albumet Iellemij - To Life som är en hyllning till markerna och människorna i Udtja.

Under kvällen uppträder hon tillsammans med pianisten Rickard Åström.

Harriet Nauer

Harriet Nauer är en svensk låtskrivare, musiker och kompositör. Hon har spelningar utomlands och runt om i hela Sverige. Tillsammans med sin gitarr skapar hon musik som drar tankarna till 60 och 70-talet. Artister som Bruce Springsteen, Johnny Cash och Ben Howard har varit stora inspirationskällor, framförallt för deras sätt att beskriva vardagens händelser och dess känslor.

Hennes nya ep beskriver hon med tre ord, mörk, vacker och magisk.


Under kvällen kompas Harriet Nauer av av Jens Ericson på piano/slagverk och Annika Törnqvist på bas.

Biljetter

Du köper dina biljetter via sv.se/vast Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller direkt på plats. Kostnad 100 kr, gratis för dig under 16 år.


Varmt välkommen!


Augustimusik på Ljudaborg är ett samarrangemang mellan Lilla Edets kommun, Lödöse museum och Studieförbundet Vuxenskolan.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »