Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-06-08
Senast uppdaterad: 2017-06-08

Årets Miljöpristagare - Friluftsfrämjandets lokalavdelning Lödösebygden

Johanna Mörk, Friluftsfrämjandets lokalavdelning Lödösebygden, tar emot Miljöpriset av Carlos Rebelo Da Silva, ordförande i miljö- och byggnämnden.

Under Miljö- och familjedagen 6 juni i Ströms Slottspark delades diplom ut till årets Miljöpristagare - gratulerar till Friluftsfrämjandets lokalavdelning Lödösebygden.

Miljöpristagare utses av miljö- och byggnämnden och diplomet delades ut av Carlos Rebelo Da Silva, ordförande i nämnden. Motiveringen löd:

"Med entusiasm och innovation har Friluftsfrämjandets lokalavdelning Lödösebygden framgångsrikt utvecklat sin verksamhet, där barn och unga på ett lustfyllt sätt får lära sig mer om Lilla Edets fantastiska natur, vilka naturvärden som finns, samt hur vi bäst tar hand om dem.

Det är ett viktigt arbete som Friluftsfrämjandets lokalavdelning Lödösebygden utför för kommande generationer, för att skapa en förståelse för samspelet mellan människa och miljö och hur vi ska leva hållbart tillsammans."

Pristagaren tilldelades förutom diplomet ett pris om 10 000 kronor. Johanna Mörk, Friluftsfrämjandets lokalavdelning Lödösebygden, är glad för vinsten av Miljöpriset:

— Det är så klart jätteroligt att vi vann Miljöpriset! Vi ska bland annat utbilda nya ledare för prispengarna. Vår barnverksamhet växer och i år behöver vi två nya ledare, de ska gå på utbildning.

Stort intresse för barngrupper


Johanna Mörk berättar att intresset för barngrupper är väldigt stort. Just nu finns två grupper med Familjemulle för barn upp till sex år. Här träffas yngre barn med småsyskon, föräldrar och ledare. Tillsammans går de på upptäcktsfärd på barnens villkor i naturens spännande värld.

Det finns också en Strövargrupp för barn i åldern 7-9 år. Strövargruppen träffas utan föräldrar. Tillsammans med ledare tar barnen del av naturens äventyr och får prova på saker som att göra upp eld, bygga vindskydd och lära sig mer om hur man orienterar sig i naturen.

Läs mer om Friluftsfrämjandets lokalavdelning Lödösebygden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Friluftsfrämjandets lokalavdelning Lödösebygden på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om Miljöpriset

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »