Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2016-05-11
Senast uppdaterad: 2016-05-11

Är din arbetsplats Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats?

Nu har femton av Västsveriges kommuner börjat leta efter arbetsgivare som vill bli mer cykelvänliga. Lilla Edets kommun är en av de kommuner som deltar. Tanken är att få fler personer att cykla och att utse "Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats". Bakom utmärkelsen "Cykelvänlig arbetsplats" står Västra Götalandsregionen.

Genom att uppmuntra arbetsplatser som gör det lätt för medarbetarna att välja cykeln finns utmärkelsen Cykelvänlig arbetsplats som är öppen för alla arbetsplatser i Västra Götaland och Halland. Tanken bakom utmärkelsen är att få fler att cykla till jobbet genom att arbetsgivarna underlättar för anställda som cyklar. Petter Bergman, kommunal energi- och klimatrådgivare i Lilla Edets kommun, berättar:

— Det finns tre nivåer av cykelvänlig arbetsplats. Ni väljer själva ambitionsnivå och kan troligen förbättra er år till år. Det viktiga är att komma igång, så anmäl er redan idag - ingen kostnad, inga förpliktelser - bara möjligheter!

I slutet av 2016 kommer varje kommun som deltar få nominera en arbetsplats i kommunen som sin kandidat till Västsveriges cykelvänligaste arbetsplats.

Vill du och din arbetsplats vara med?


Läs mer om hur din arbetsplats kan delta i Cykelvänlig arbetsplats.

Se filmen om Cykelvänlig arbetsplats:

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »