Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-08-22
Senast uppdaterad: 2017-08-22

Alla tomterna tog slut på en timme

Ahmed Aldolaeme och Noor Lotfi från Göteborg var glada över att ha lyckats boka en av de 21 tomterna. Här får de hjälp av Andreas Thorstensson, mark- och exploateringsingenjör på Lilla Edets kommun.

På bara en timme tog alla 21 villatomterna på Norra Stallgärdet i Ström slut efter att de släppts till försäljning i söndags, 20 augusti, när Lilla Edets kommun bjöd in till Bodag.

Då det var först till kvarn på plats i Ström som gällde var det många som tog det säkra före det osäkra för att lyckas boka en av de eftertraktade, friliggande tomterna. Redan tidigt under söndagsnatten var de första intressenterna på plats. När Bodagen sedan öppnade klockan 11.00 var kön ringlande lång och bokningshandlingar för samtliga 21 tomter kunde omedelbart skrivas. Dessutom fanns ytterligare 13 personer på plats som registrerade sig på reservplats.– Att intresset för tomterna i Ström var stort, det hade vi i förväg förstått utifrån alla de telefonsamtal vi fått efter att vi gått ut och berättat om att tomterna skulle släppas för försäljning. Men att människor skulle vara beredda att köa mitt i natten, det hade jag inte förväntat mig, säger Andreas Thorstensson, mark- och exploateringsingenjör.

Bokade tomt för drömhuset

Några som lyckades boka en tomt för deras framtida drömhus var Noor Lotfi och Ahmed Aldolaeme som idag bor i Johanneberg i centrala Göteborg. Både närheten till Göteborg, där de också arbetar, och Lilla Edets centrum lockade.
– Här finns allt som vi behöver i vardagen. Affärer, vårdcentral och apotek. Dessutom är tomtpriserna fortfarande relativt låga i Lilla Edet jämfört med andra kommuner i Göteborgsregionen, säger Noor Lotfi.
Förutom möjligheten att se de friliggande tomterna på plats kunde man på Bodagen även träffa representanter från kommunen, flertalet banker och husleverantörer som kunde besvara frågor om hustyper, bygglov och ekonomi. Besökarna kunde också gå in och titta i ett visningshus från Eksjöhus.

Planerat för friliggande villor

Stallgärdet ligger i Lilla Edet på västra sidan av Göta älv. Här finns förskola och skola, rekreationsområde och promenadavstånd till Lilla Edets centrum via en gångbro över Göta älv. Området är planerat för friliggande villor. Här ska också en lekplats anläggas. Tomternas storlek varierar mellan 800-1300 kvadratmeter.
Enligt byggrätten får husen byggas i två våningar och uppgå till 200 kvadratmeter plus 50 kvadratmeter garage. Priset ligger på 425 000-475 000 kronor beroende på tomtstorlek. Tillkommer gör anslutning för vatten, fiber och el.
Efter att en tomt bokats ska ett köpeavtal vara upprättat inom fyra veckor. Därefter har tomtköparen ett år på sig att komma igång med byggnationen.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »