Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2021-06-21
Senast uppdaterad: 2021-06-21

AD70, Glimt arkitektur och Gröna myran fick företagsbesök

Sofia och Joakim Asklund, AD70, tillsammans med kommunalråd Julia Färjhage.

I dagarna fick tre företag i kommunen besök av kommunalråd Julia Färjhage och FöretagsCentrums handelsutvecklare Ylva Laudon. Två av företagen, AD 70 och Glimt arkitektur, hälsades välkomna i kommunen och företaget Gröna myran har öppnat i nya lokaler.

AD70

AD70 är ett företag som säljer exklusiva chokladpraliner via sin nätbutik. Ägarna bakom företaget är makarna Sofia och Joakim Asklund. De startade sin webbförsäljning i februari i år och har sin pralinverkstad hemma i villan i Ekebergsområdet i Lödöse. De driver företaget på deltid. Joakim är i grunden beräkningsingenjör och har alltid varit intresserad av bakning. Han började tidigt att baka med surdeg och har utvecklat sin skicklighet under många år. Nu har han utökat repertoaren och gör även praliner. Sofia är webbdesigner och har ett gott öga för det konstnärliga – hon sköter bland annat dekorationen och packningen av pralinerna.


I AD70:s nätbutik kan du handla både färdiga pralinaskar eller välja ut dina egna favoritsmaker. Du kan hitta allt från mer klassiska smaker som chokladkola till spännande smakkombinationer som messmör/lakrits eller havtorn/rom. Och varje pralin ser ut som ett litet konstverk!


Besök AD70s webbutik. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Glimt arkitektur

Glimt arkitektur drivs av Therése Sveitz, arkitekt MSA och sakkunnig i tillgänglighet. Therése driver företaget från sitt hem i Törresröd sedan i april i år. Glimt arkitektur är verksamt i Västra Götaland och erbjuder tillgänglig arkitektur och personlig service för byggnation av bostäder, verksamhetslokaler och utomhusmiljöer.


I egenskap av tillgänglighetskonsult granskar även Glimt arkitektur tillgängligheten i planerad byggnation och gör utförandekontroller innan fastigheter får tas i bruk.


Besök Glimt arkitekturs webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gröna myran

Gröna myran är en blomsteraffär som numera ligger vid Lödöse torg. Tidigare låg butiken i en mindre källarlokal på St. Peders väg, men har nu flyttat in i större lokaler på markplan. Butiken drivs av Lena Henriksson. Gröna myran ger personlig service och skapar utifrån kundens önskemål och tankar dekorationer och buketter till bröllop, begravning, fest och vardag.


Hos Gröna myran hittar man också en del trevlig prydnadsinredning samt närproducerade läckerheter som must från Lödöse musteri, honung från Bohus samt pralinerna från AD70 som tillverkas inte långt bort!


Besök Gröna myran på Facebook. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Therése Sveitz, Glimt arkitektur, tillsammans med kommunalråd Julia Färjhage.

Lena Henriksson, Gröna myran, tillsammans med kommunalråd Julia Färjhage.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »