Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-07-03
Senast uppdaterad: 2018-07-03

66 ungdomar födda 2001 sommarjobbar i år i Lilla Edets kommun

Sophie Liljeros feriearbetar på Älvbacken Bed & Breakfast.

Alla ungdomar i Lilla Edets kommun födda 2001 har i år fått möjlighet att feriearbeta. Under sommaren 2018 jobbar 66 unga inom olika arbetsområden runt om i kommunen.

Feriearbete, även kallat sommarjobb, ger både en chans att tjäna egna pengar och erfarenhet som kan vara värdefull när det sedan är dags att ge sig ut i arbetslivet.

Eddie Techel jobbar i köket inom verksamheten AMA Café i kommunhuset i Lilla Edet. Hans stora intresse för matlagning fick honom att välja ett sommarjobb med inriktning på kök och café.

– Hittills har jag fått torka bord och fylla och tömma diskmaskinerna i kommunhusets lunchrum. Jag har även förberett fika. Det har varit både roligt och jobbigt, men så ska det ju vara. För det är så det ser ut i arbetslivet, konstaterar Eddie Techel.

Olika typer av jobb

De flesta ferieplatserna finns inom kommunens olika verksamheter som vård och omsorg, förskola, administration, kök och café, park och trädgård, på återvinningscentralen samt hos olika föreningar.

Även externa företag erbjuder ferieplatser. Ett av dem är Älvbacken Bed & Breakfast i Västerlanda. Här finns varje sommar ett behov av extra personal.

– De senaste åren har jag haft problem med sommarjobbare som inte tagit arbetet seriöst och ibland till och med låtit bli att dyka upp. Därför gick jag i år vägen genom kommunen. Det kändes väldigt tryggt och har fungerat mycket bra. Jag kan verkligen rekommendera andra företag att ta emot feriearbetare genom Lilla Edets kommun, säger Anette Berg Lengstrand, ägare av Älvbacken Bed & Breakfast.

Glad över sin plats

För denna sommar har Annette Berg Lengstrand anställt Sophie Liljeros. På Älvbacken städar och tvättar hon och i arbetsuppgifterna kommer även trädgårdsarbete att ingå.

– Jag sökte feriearbete för att kunna tjäna mina egna pengar och för att slippa fråga mina föräldrar så fort jag behöver något. Det finns många fördelar med att jobba här på Älvbacken. Förutom att jag bor endast fem minuter härifrån är här väldigt fint och jag har alltid någon att fråga om jag behöver hjälp. Jag trivs bra och är väldigt glad över att ha fått det här arbetet, berättar Sophie Liljeros.

Du som är född 2002 – sök nästa år

Det är arbetsmarknadsavdelningens (AMAs) uppdrag är att ge alla, som är födda 2001 och som är skrivna i kommunen, möjlighet till feriearbete denna sommar. Omfattningen på varje ferieplats är fyra timmar/dag i tre veckor.

Nästa sommar har du som är född 2002 chans till ett sommarjobb.

 

 Artikeln är skriven i samarbete med Emmelina Lindgren, en av kommunens feriearbetare. Hon arbetar på kommunikationsavdelningen och arbetsmarknadsavdelningen.

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »