Företagsbesök på BaklavaBageriet
I gallerian på Göteborgsvägen i Lilla Edet hittar du BaklavaBageriet, som drivs av Atilla Gür. Företaget startade upp i januari.
På BaklavaBageriet bakas äkta turkisk baklava med noggrant utvalda ingredienser och med respekt för traditionen. Företaget levererar sina produkter till både butiker och privatpersoner och de flesta återförsäljarna och kunderna finns i Göteborg och Trollhättan.
På hemmaplan i Lilla Edet har BaklavaBageriet ingen butik eftersom det skulle kräva för mycket personal, men det går fint att beställa och komma och hämta bakverken i bageriet! Attila Gür håller dock på att öppna upp en butik i Gamlestan i Göteborg där det finns ett stort kundunderlag, men all tillverkning kommer fortsatt att ske i Lilla Edet.
Bakar baklava med kärlek
BaklavaBageriet erbjuder ett tjugotal olika sorters baklava, alla olika till smak och utseende. Atilla Gür berättar att baklavan har en lång tradition i Turkiet och att alla har sina recept. Det ligger mycket stolthet och tradition bakom baklavan.
— Pistagen jag använder är från Turkiet, nötterna därifrån har en annorlunda smak än från andra länder. Pistagenötterna är exklusiva och kommer från staden Antep. De levereras skalade, men vi maler dem själva här - det ger nötterna fin smak tillsammans med smöret.
Attila berättar att Antep också är staden som han kommer från och där hans familj har bott i generationer.
— Mina bröder äger baklavabutiker i Istanbul, och mer eller mindre hela släkten arbetar med det här i Turkiet. Så det är mycket historia och tradition bakom bakandet, säger Attila.
2015 flyttade Attila med sin familj till Lilla Edet, men han bosatte sig i Sverige redan kring millennieskiftet. Tidigare har Attila arbetat på restaurang, på hotell samt kört både buss och lastbil. Företagande är inget nytt för honom - Attila hade tidigare ett eget företag och lastbil.
Flest beställningar inför helgerna
De flesta beställningarna får bageriet inför helgerna. Därför bakar Attila oftast på torsdagar-lördagar. Då börjar hans arbetsdagar mellan fyra och fem på morgonen och efter åtta till tio timmars jobb är resultatet ungefär 20 plåtar baklava. På lördagarna brukar hans familj hjälpa till.
— Jag älskar baklava, jag skulle kunna äta det dygnet runt, säger Attila och skrattar.
En del av Näringslivsveckan
Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 27 september - 4 oktober. Läs mer om Näringslivsveckan.
Publicerad:
Senast uppdaterad:
Kategori: Näringsliv och arbete
Kontakt
Senaste nyheterna
-
Företagsbesök hos Svensk Fastighetsförmedling
På Svensk Fastighetsförmedling i Lilla Edet arbetar mäklarna Jennie Karlsson och Marcus Marcelius Samnegård. Under Näringslivsveckan träffad...
-
Företagsbesök hos Style by Katinka och Fotograf Karin Nygren
I torsdags slogs portarna upp till Style by Katinka och Fotograf Karin Nygren i Lilla Edet. Där hittar du ett homestylingföretag med showroo...
-
Företagsbesök hos Svenska Mäklarhuset i Lilla Edet
Under Näringslivsveckan besökte politiker och tjänstepersoner från kommunen Svenska Mäklarhuset i Lilla Edet.