Feriearbetare på Klosterängens förskola

En kille och tjej i halvbild utomhus.

Feriearbetarna Ludwig Wahlberg och Alisia Anzén.

Alla ungdomar i Lilla Edets kommun som är födda 2006 och 2007 erbjuds feriearbete inom olika arbetsområden i kommunens verksamheter. Möt feriearbetarna Alisia Anzén och Ludwig Wahlberg.

I år är det 52 ungdomar som sommarjobbar inom kommunen med bland annat park- och trädgårdsskötsel, kök, vård och omsorg och på förskola. På Klosterängens förskola jobbar Ludwig Wahlberg och Alisia Anzén.

– Skulle jag beskriva mitt arbete med några få ord skulle det vara kul och intressant. Jag har framför allt spenderat tid med barnen och det har varit det roligaste. Men jag har också hjälpt till med annat som att städa, berättar Alisia.

– Under feriearbetet har jag lärt mig mycket kring bemötande. Jag skulle absolut kunna tänka mig att arbeta på förskola i framtiden, säger Ludwig.

Båda tycker att det är bra att möjligheten att få sommarjobb genom kommunen finns.

– Det underlättar en hel del. Främst för att man inte behöver ta kontakt med många olika arbetsgivare för att söka sommarjobb. Jag rekommenderar andra ungdomar att sommarjobba på kommunen, säger Ludwig.

– Ja, som ett första jobb är det väldigt bra, konstaterar Alisia.

Artikeln är skriven av sektor kommunlednings feriearbetare Nashwa Dalawe.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.