Kommunen flaggar under West Pride

Prideflaggan och Lilla Edets kommuns flagga vajar på varsin flaggstång.

Under vecka 24, 10-16 juni, pågår West Pride. Lilla Edets kommun passar också på att hylla mångfald och olikheter och belysa begränsande normer i samhället. Därför flaggar vi med regnbågsflaggan på kommunens officiella flaggstänger under hela veckan.

– Det är viktigt att vi står upp för allas lika värde. Genom att värna om allas rättigheter skapar vi ett mer inkluderande samhälle där varje människa känner sig värdefull och blir respekterad. För mig är det viktigt att alla känner sig välkomna i vår kommun, säger Julia Färjhage, kommunstyrelsens ordförande.

Under det senaste året har kulturenheten HBTQI+-certifierats. Certifieringen ska ge en ökad medvetenhet så att fler kan känna sig välkomna och trygga på Kulturhuset Edens mötesplatser, såväl besökare som medarbetare.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Ukrainas flagga
  • Ukrainas flagga

  • Är du från Ukraina?

    Från och med 1 juli 2024 gäller nya regler gällande rätten att få svenskt personnummer. Vill du veta vad det innebär för dig som bor i Lilla...
  • En kille och tjej i halvbild utomhus.