OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Strömsskolan slår rekord i majblommeförsäljning - igen!

Maria Georgiou Ekberg håller upp en affisch med summan 144 986

Maria Georgiou Ekberg, lärare på Strömsskolan och också engagerad i majblommekretsen Hjärtum- Ström-Västerlanda, visar eleverna den samlade summan de sålt majblommor för.

Det är en tradition på Strömsskolan att eleverna säljer majblommor – och nu har de slagit sitt rekord igen!

På Strömsskolan har eleverna år efter år varit vassa på att sälja majblommor och nu har de lyckats bättre än någonsin. I år sålde elever i årskurs 3-6 tillsammans majblommor för hela 145 342 kronor och de slog sitt egna rekord från förra året med 15 000 kronor!

Extra bra gick det för årskurs 3 i år. Maria Georgiou Ekberg är lärare på Strömskolan och också engagerad i majblommekretsen Hjärtum- Ström-Västerlanda:

— Treorna har varit helt fantastiska i år och sålt för hela 74 204 kronor! Också årskurs 4 fick in jättemycket pengar, 45 316 kr. Så mycket har vi aldrig sålt för förr.

Under en ceremoni på skolgården delades diplom ut och så klart blev det sedan glasskalas. De elever som sålt för störst summor fick också ta emot ett presentkort på Liseberg och biobiljetter för sin fina insats från styrelsen i Majblommeföreningen.

Mio sålde mest

Mio Markarström i årskurs 3 sålde allra mest och fick in hela 8 260 kronor på egen hand!

— Jag hade nog lite på känn att jag skulle vinna nu, för jag visste ungefär vad jag sålt för, berättar Mio. Jag har sålt majblommor till min familj och hela min stora släkt, knackat dörr i Hjärtum, stått utanför ICA och också haft en webbshop.

Mio står på skolgården, håller upp ett diplom och gör tummen upp

Mio Markarström i årskurs 3 - storsäljare av majblommor och väldigt glad över presentkortet på Liseberg.

Det här händer med pengarna från majblommeförsäljningen

  • 10 procent går till eleven som säljer majblommor.
  • 10 procent går till klasskassan, där pengarna används för till exempel klassresor eller andra trevliga aktiviteter tillsammans med klassen.
  • 40 procent går till den lokala majblommeföreningen för att dela ut i direkt ekonomiskt stöd till familjer där pengarna inte räcker till. Det kan till exempel vara pengar till ett barnkalas, en jacka, ett par fotbollsskor eller avgiften till fritidsaktiviteter.
  • 40 procent går till riksförbundet för påverkansarbete, stöd till forskning, råd och stöd till lokalföreningar.

Heja och bra kämpat säger vi till Mio och alla fantastiska elever som var med och sålde majblommor!

Om Majblomman

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdom i Sverige. Majblomman ger barn i Sverige stöd genom att dela ut ekonomiska medel, påverka beslut och finansiera forskning.

Barnkonventionen är grunden för Majblommans arbete. Barnkonventionen säger bland annat att alla barn har rätt till skälig levnadsstandard med bostad, kläder och mat samt att barn har rätt till utbildning som är kostnadsfri och tillgänglig. Barn har också rätt till lek, vila och fritid och allt detta verkar Majblomman för.

Läs mer om majblommans verksamhet och sök ekonomiskt stöd på majblommans webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Uppleva och göra

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Glad midsommar önskar Lilla Edets kommun!
  • Foto av en manshand som sitter vid en laptop. Animationer med symboler överlappar. 

  • Nyhetsbrevet Näringsliv, juni

    Ta del av nyhetsbrev Näringsliv för juni! Denna gång kan du läsa om att Lilla Edets kommun nått bästa resultat hittills i Svenskt Näringsliv...
  • Midsommarstång mot blå himmel