Nya arbetskläder till förskole- och fritidspersonal

På Ekaråsvägens förskola är personalen glad över och gillar de nya arbetskläderna. Från vänster: Madelene Viinikka, Madeleine Selin och Evelina Jakobsson. De står ute på en förskolegård, barn i bakgrunden.

På Ekaråsvägens förskola är personalen glad över och gillar de nya arbetskläderna. Från vänster: Madelene Viinikka, Madeleine Selin och Evelina Jakobsson.

Nu har förskole- och fritidspersonal i Lilla Edets kommun fått egna arbetskläder!

Tidigare har personalen sedan flera år haft ett tunnare skalset med jacka och byxor för utomhusbruk samt en fleecetröja, men nu har medarbetarna försetts med ytterligare arbetskläder för inomhusbruk, samt ett vinterset med varm jacka och termobyxor. Vintersetet kommer också att kompletteras med mössa och vantar inom kort.

Personligt set med kläder

All fastanställd personal har fått ett personligt set med kläder. Inomhuskläderna består av två byxor, två T-shirtar och en hoodie.

— Det känns jättebra att få ett eget set och vi fick själva välja mellan några olika modeller och färger, så alla fick något som man känner sig bekväm i. Det känns jättebra, säger Evelina Jakobsson, förskollärare på Ekaråsvägens förskola.

Madelene Viinikka, förskollärare, berättar att det hos dem på Ekaråsvägen också finns möjlighet att tvätta och torka kläderna på deras arbetsplats, vilket hon tycker känns smidigt och fräscht.

— Det är så bra att man har satsat på kläderna nu – det har verkligen funnits ett behov! Arbetskläderna är funktionella, tåliga och väldigt mjuka och bekväma att ha på sig. Det blir också mer proffsigt att arbeta i de här kläderna då föräldrar som hämtar och lämnar sina barn direkt ser vilka som arbetar här när de ser kommunloggan. Det blir tydligare och proffsigare och jag är glad för satsningen, säger Madelene.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Kollage av bilder med tema musik, konst, framträdanden, dans
  • Bild visar leende man iklädd svart skjorta och armarna i kors.
  • Svartvit, äldre bild på båtar vid kaj vid Lödöse varv.