Tack för allt du bidragit med!

Illustration som visar en gul och en blå hand.

Lilla Edets kommun kommer nu ta emot 25 flyktingar från Ukraina och allt som alla generösa och omtänksamma kommuninvånare och företagare under våren skänkt och bidragit med kommer till användning. Nu finns det nya möjligheter att engagera sig. Om du önskar bidra som volontär är du välkommen på nätverksmöte tisdag 27 september kl. 18-20 i Lödöse församlingshem

Sedan Rysslands invasion av Ukraina har tusentals personer från Ukraina sökt skydd i Sverige. Migrationsverket gav i början av mars alla kommuner i uppdrag att tillhandahålla tillfälliga evakueringsboenden. Lilla Edets kommun startade då en beredskapsledning och en operativ grupp som förberett evakueringsboenden för personer som flytt från Ukraina.

– Vi tar nu emot 25 personer varav fem är barn. Vi vill tacka alla generösa och omtänksamma kommuninvånare och företagare som under våren skänkt så mycket och bidragit till att göra evakueringsboendena välutrustade och trivsamma, säger Elisabeth Linderoth, kommunchef Lilla Edets kommun.

Nu finns möjligheten att bidra på fler sätt.

– Tisdag 27 september bjuder Svenska kyrkan i Lilla Edet, i samarbete med Lilla Edets kommun, in till ett nätverksmöte där alla som vill verka som volontärer för att arrangera aktiviteter i kommunen för de ukrainska flyktingarna och kanske erbjuda jobb är välkomna. Mötet hålls i församlingshemmet i Lödöse kl. 18-20, säger Mai Lundell, integrationssamordnare och ansvarig för evakueringsboenden i Lilla Edets kommun.


Mer om nätverksmötet

Tid: Tisdag 27 september kl.18-20
Plats: Lödöse församlingshem, S:t Peders väg 20, Lödöse

Om du har frågor angående mötet är du välkommen att kontakta Merja Elina Andersson, diakon i Svenska kyrkan i Lilla Edet via merja.andersson@svenskakyrkan.se eller 0707-84 99 35.

Meddela gärna Merja ifall du planerar att delta i mötet.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En blå västtrafikbuss kör på en gata en mulen höstdag.
  • Kollage med Marcus Birro, Alban Faust och Annelie Pompe

  • Vinterns kulturprogram!

    Nu kan du ta del av vinterns kulturprogram! Här hittar du ett brett och varierat utbud av olika kulturaktiviteter.
  • Två pojkar i skolåldern gör busiga grimaser.