OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Algblomning vid Prässebo badplats

Bild på standkant där det är grön algblomning

För tillfället är det algblomning vid Bodasjöns badplats i Prässebo. Vi avråder därför från allt bad och håll gärna lite extra uppsikt på små barn och husdjur som lätt kan råka svälja vattnet.

Miljöavdelningen tar fortlöpande vattenprover på kommunens badplatser och de senaste provtagningarna visar på god badvattenkvalité vid andra badplatser.

Simskolan inställd måndag-tisdag

Simskolan är inställd och Trollhättans Simsällskap som anordnar simskolan undersöker alternativa platser för simskolan så att den förhoppningsvis ska kunna genomföras under onsdag-fredag. Information via mail har gått ut till alla vårdnadshavare för de som är inskrivna i simskolan. Trollhättans Simsällskap informerar också vårdnadshavarna löpande om vad som sker.

Läs mer om algblomning och vad du bör tänka på för att undvika besvär vid bad i sjö där algblomning förekommer.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Bygga, bo och miljö

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna och en man

  • Så kan du förhindra en fallolycka

    Välkommen till en kostnadsfri föreläsning där du får enkla tips och råd om hur du kan förhindra att ramla och skada dig.
  • Grafik för Lilla Edetmässan

  • Lilla Edetmässan 19-20 april

    Missa inte Lilla Edetmässan - näringslivsmässan i Lilla Edet där lokala företag och andra aktörer medverkar under två festliga dagar i Ström...
  • Grafik i lila: Näringslivsveckan

  • Näringslivsveckan 19-26 april

    Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 19-26 april - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus!