OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Fast omsorgskontakt införs inom hemtjänsten

En kvinna i vit skjorta står bakom en äldre dam i rullstol

Från och med 1 juli ska hemtjänsten erbjuda en fast omsorgskontakt, detta enligt ett regeringsbeslut. Hemtjänsten i Lilla Edets kommun har påbörjat arbetet med införandet.

Regeringen har beslutat nya bestämmelser i socialtjänstlagen där kravet är att den som har hemtjänst ska erbjudas fast omsorgskontakt. Detta om man inte bedömer att det är uppenbart att det inte behövs.

Den fasta omsorgskontakten ska tillgodose den enskildes behov av trygghet, kontinuitet, individanpassad omsorg och samordning när hemtjänstinsatser verkställs. Denna förändring i socialtjänstlagen träder i kraft 1 juli 2022.

– Hemtjänsten i Lilla Edets kommun har påbörjat arbetet med att införa fast omsorgskontakt. Detta påminner mycket om hur vi redan arbetar idag och vi inväntar vägledningsmaterial från Socialstyrelsen för att se mer exakt vilka justeringar vi behöver göra, säger Nathalie Leinonen, enhetschef hemtjänsten Lilla Edet.

Läs mer om fast omsorgskontakt på Socialstyrelsen webbplatsLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna och en man

  • Så kan du förhindra en fallolycka

    Välkommen till en kostnadsfri föreläsning där du får enkla tips och råd om hur du kan förhindra att ramla och skada dig.
  • Grafik för Lilla Edetmässan

  • Lilla Edetmässan 19-20 april

    Missa inte Lilla Edetmässan - näringslivsmässan i Lilla Edet där lokala företag och andra aktörer medverkar under två festliga dagar i Ström...
  • Grafik i lila: Näringslivsveckan

  • Näringslivsveckan 19-26 april

    Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 19-26 april - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus!