OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Strömsskolans årskurs 6 bjuder in till vernissage 30 maj - varmt välkomna!

Bild målad med vattenfärg som föreställer en sol, en rutschkana, ett grönt träd och en gunga.

Välkommen på vernissage måndagen den 30 maj! Under mars–maj 2022 arbetade eleverna i årskurs 6 på Strömsskolan med ett diktprojekt som en uppföljning av Nordiska Litteraturveckan i november 2021 där temat var ”Drömmar och längtan”.

Diktprojektet blev också en fortsättning på den medborgardialog som under hösten 2021 genomförts kring utformningen av Ströms slottspark inför att kommunen förbereder en upprustning av parken.

Nu invigs utställningen med en klassisk vernissage den 30 maj, kl. 13.30 i Medborgarservice. Varmt välkomna!

Diktutställningen är uppdelad i två delar; både i Medborgarservice i kommunhuset och Lilla Edets bibliotek och finns att ta del av fram till 7 juni, kl. 14.

Eleverna har genom diktprojektet varit delaktiga och medskapande i utvecklingen av Ströms slottspark, då planen är att dessa dikter längre fram kan komma att ingå
i utsmyckningen av parken. Förhoppningen är att dikterna, eller utvalda strofer, kommer att komma på plats under 2023 i form av konstnärligt avtryck.

Diktprojektet blev ett givande samarbete mellan flera av kommunens olika verksamheter; Strömsskolan åk 6, skolbiblioteket, enheten för stadsmiljö, kommunikationsavdelningen och folkbiblioteket. Dialogarbetet med eleverna och samarbetena mellan verksamheterna ligger också i linje med Lilla Edets kommuns vision ”Göta Älvdalens pärla – vi gör det tillsammans”.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna och en man

  • Så kan du förhindra en fallolycka

    Välkommen till en kostnadsfri föreläsning där du får enkla tips och råd om hur du kan förhindra att ramla och skada dig.
  • Grafik för Lilla Edetmässan

  • Lilla Edetmässan 19-20 april

    Missa inte Lilla Edetmässan - näringslivsmässan i Lilla Edet där lokala företag och andra aktörer medverkar under två festliga dagar i Ström...
  • Grafik i lila: Näringslivsveckan

  • Näringslivsveckan 19-26 april

    Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 19-26 april - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus!