Dricksvatten till 700 000 personer skyddas

Närbild på vatten där en droppe skapar ringar på vattnet

Hela Göta älvdalen och Vänersborgsviken blir ett enda stort vattenskyddsområde från och med 1 juli i år. I mitten av maj tog länsstyrelsen i Västra Götaland beslutet.

Beslutet innebär att viss miljöfarlig verksamhet antingen behöver anmälas till respektive kommun eller få tillstånd av kommunen för att fortsätta. Beslutet gäller från och med 1 juli i år och gäller oavsett om det överklagas.

Ta del av beslutet på länsstyrelsens webbplatsLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Samarbete mellan många myndigheter

Arbetet med att skapa ett vattenskyddsområde utmed Göta älv har pågått sedan 2008 och är ett samarbete mellan länsstyrelsen i Västra Götalands län och kommunerna utmed älven; Vänersborg, Trollhättan, Lilla Edet, Ale, Kungälv och Göteborg och har drivits av Göteborgsregionen GR.

Läs allt om Göta älvdalens- och Vänersborgsvikens vattenskyddsområde på vår gemensamma informationssida www.gavso.seLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där finns bland annat en detaljerad karta över området, vanliga frågor och svar, bakgrund och tekniskt underlag.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Bygga, bo och miljö

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Logotype för Svenskt Näringsliv
  • Grafik emedborgarveckan
  • Grafik för GRvux