OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Klimatklivet – stöd till klimatinvesteringar

En orange bakgrund med svart text i vita rutor där det står Klimatklivet, lokala investeringar, mätbara resultat

Har du en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan du söka ekonomiskt stöd från Klimatklivet för att utföra åtgärden.

Klimatklivet är ett investeringsstöd till lokala och regionala åtgärder som minskar de klimatpåverkande utsläppen. Genom smarta, innovativa lösningar kan vi gå mot ett mer klimatsmart samhälle.

Vem får söka?

Stöd kan sökas av alla förutom privatpersoner. Bland de som tidigare beviljats stöd finns till exempel företag, bostadsrättsföreningar och andra organisationer.

Vad kan jag söka för?

Du kan få stöd för konkreta klimatsatsningar inom till exempel transporter, industri, bostäder, lokaler och energi. Det kan handla om allt från biogas och infrastruktur som cykelbanor, till destruktion av lustgas och att byta ut olja mot fjärrvärme.

Ansök senast 18 maj

Mellan 3-18 maj kan du lämna in din ansökan till Klimatklivet. Ansökan görs i Länsstyrelsens e-tjänst som du hittar via Länsstyrelsens samt Naturvårdsverkets webbplatser. En nyhet är att du nu kan logga in med e-legitimation i samband med ansökan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Bygga, bo och miljö

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Kvinna i reflexväst ler in i kameran. I bakgrunden en byggarbetsplats.
  • Två blågula fjärilar
  • Fem personer står och ler i in kameran. Kvinnan i mitten håller i ett diplom.

  • Företagsbesök hos Hälsa i Centrum

    Just nu pågår Näringslivsveckan. Då passar kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen på att besöka flera lokala företag för att samtala ...