Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-12-21
Senast uppdaterad: 2017-12-22

Rekordmånga kom på julfesten på Hägern

”Hej tomtegubbar slå i glasen!” klingade glatt när det igår var julfest på Träffpunkt Hägern i Lilla Edet. Ett 80-tal personer hade valt att fira tillsammans, vilket var rekordmånga jämfört med tidigare år.

Julstämning, trevlig underhållning, gott att äta, lotteri med massor av vinster och en fin gemenskap – allt var på topp under tillställningen.– Det är en stor glädje att fira tillsammans på det här sättet. De som anordnar julfesten vill jag ge en stor eloge, jag känner stor tacksamhet. Det är många som är ensamma och för dem betyder detta mycket, säger Egon Andersen, en av de glada besökarna. 

På Hägern har man roligt

Efter avnjuten landgång, kaffe och den tjusiga pepparkaksbakelsen med lingongrädde, krönt av en snögubbe av maräng och en grön chokladgran, sitter festdeltagaren Ulli Arvidsson och umgås med sina bordsgrannar.– Jag brukar vara med på många av aktiviteterna här på Träffpunkt Hägern, men det är första gången som jag är med på julfesten. Det här är verkligen jättetrevligt. Nu väntar jag på att de ska börja spela musik, säger hon.Och Ulli behövde inte vänta länge. Strax tog Stefan Lexberg fram sin gitarr och framförde, tillsammans med Krister Andersson, ett gäng fina och välkända låtar.– Det är verkligen roligt att det spridit sig att ”på Hägern har man roligt” och att det är så många som kommit idag, säger Åsa Svanberg-Sand, frivilligsamordnare, som tillsammans med volontärerna Monica Skoglund, Margareta Skoglund och Margaretha ”Maggan” Eriksson anordnat julfesten. 

Många glada överraskningar

Med ett ”Finns här några snälla pensionärer?” steg självaste tomten in i lokalen. Och efter ett rungande ”Ja!” som svar fick alla festdeltagare varsin julklapp.Ytterligare ett roligt överraskningsmoment var när hundarna Ärtan och Malin Mandelkubb gjorde entré. Den förstnämnda med renhorn på huvudet och förspänd framför en liten julsläde där kompisen vackert satt iklädd tomtedräkt. De gjorde fullkomlig succé under sin uppvisningsrunda mellan de juldukade borden medan slädens bjällror pinglade.

Om Träffpunkt Hägern

Träffpunkt Hägern är en dagverksamhet dit du som är pensionär eller dagledig kan komma för att delta i aktiviteter, fika och få sällskap av andra. Läs mer om träffpunkter i Lilla Edets kommun här.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »