Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2018-08-14
Senast uppdaterad: 2018-08-16

Lilla Edets kommun hakar på EuroPride 2018 med aktiviteter

I år är Sverige värd för EuroPride. Den 14-19 augusti pågår EuroPride 2018 i Göteborg, som delar värdskapet tillsammans med Stockholm. EuroPride är ingen vanlig pridefestival – den är större, festligare och ger utrymme att lyfta fler viktiga frågor som inte bara rör Sverige utan blickar ut i Europa och världen för att belysa hbtq+ personers livssituation.

Lilla Edets kommun arrangerar under samma tid som EuroPride pågår regnbågsaktiviteter kopplat till hbtq+frågor, Regnbågspyssel med Kreativa Karin och Regnbågsfika med Livya, som du kan läsa mer om nedan.

Lilla Edets kommun kommer också att finnas representerade med anställda i EuroPrideparaden i Göteborg lördag 18 augusti och kommunen flaggar i Lilla Edets centrum samt utanför kommunhuset med regnbågsflaggor 14-19 augusti för att manifestera alla människors lika värde, rättigheter och för ett inkluderande samhälle.

Läs mer om EuroPride och hbtqai+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Långsiktigt projekt mot diskriminering och kränkande behandling

Lilla Edets kommun medverkar under 2018 i projektet HBTQAI+ tillsammans med de andra kommunerna i Göteborgsregionen. Kommunens medverkan i projektet är en del i ett långsiktigt arbete mot diskriminering och kränkande behandling som kommer att fortgå också efter projektets slut i oktober.

— Många människor i Sverige som identifierar sig inom HBTQAI+spektrat löper större risk än normativt heterosexuella att utsättas för hat, hot och våld. Därför är det viktigt att arbeta för tolerans och ökad kunskap i lokalsamhället. Vårt mål är att det ska vara tryggt och enkelt att leva öppet som HBTQAI+person i Lilla Edet, säger Anna Svensson, kulturstrateg/kultursamordnare i Lilla Edets kommun.

 

Läs mer om kommunens arbete kring HBTQAI+

Regnbågspyssel med Kreativa Karin torsdag 16 augusti

Kreativa Karin är känd från Instagram med 50 000 följare där hon visar upp sina gör-det-själv-projekt. Hon har medverkat i Nyhetsmorgon och Superskaparna på TV4, designat leksaker, gett ut pysselböcker och mycket mer.

Vi bjuder på tre olika pysselstationer med Kreativa Karin som pysselproffs, mobiler (utsmyckningar som man hänger i taket eller i fönstret), gosedjur och halsband i regnbågsfärger. Alla som deltar får självklart välja själva vad de vill skapa under pysslet.

Läs mer och boka din plats till Regnbågspysslet.

Regnbågsfika med Livya fredag 17 augusti

Livya, 22 år och före detta trollhättebo, berättar sin livshistoria och om sin pågående könsutredning. Livya föddes som juridisk man och är nu på väg att bli en juridisk kvinna. I slutet hålls en frågestund, sedan fikar vi och de som vill kan delta i ett uppstartsmöte för en regnbågsgrupp i Lilla Edet.

Läs mer om Regnbågsfikan med Livya

Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »