Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-02-15
Senast uppdaterad: 2017-02-15

Fastighetsägare Christian Berg satsar i Lilla Edet

Företagscentrum och kommunalråden var med och uppvaktade Pizzeria Roma vid nyinvigningen. Från vänster: Ingemar Ottosson, kommunalråd, Fuat Polat och Orhan Polat, Pizzeria Roma, handelsutvecklare Ylva Laudon, Julia Färjhage, kommunalråd. Bild från december 2016.

Christian Berg är relativt ny fastighetsägare i Lilla Edet som redan har hunnit med en hel del arbete med sina fastigheter. Det är drygt ett år sedan han köpte två fastigheter inne i centrala Lilla Edet, en på Storgatan och en på Emanuel Bagares gata.

För Christian Bergs del är det viktigt att hyresgästerna trivs och vill stanna. I fastigheten på Emanuel Bagares gata som totalt inrymmer 13 lägenheter har Christian Berg låtit totalrenovera fyra av dem. I övriga lägenheter har han byggt fler badrum och i något fall bytt ut köket. Även balkongerna har renoverats.

Pizzeria Roma har nyinvigts


Den kommersiella fastigheten Pizzeria Roma på Storgatan är också totalrenoverad. Renoveringen skedde i samarbete med Christian Berg och ägarna Fuat Polat och Orhan Polat. I princip all interiör och möblemang har bytts ut, nya TV-skärmar finns på väggarna och en tillgänglighetsanpassad toalett finns nu att tillgå. Den nya pizzaugnen kan baka upp till hela tolv pizzor på en gång, och på fredagar är det tur - då bakas mellan 250-400 pizzor.

Företagscentrum var tillsammans med kommunalråden i Lilla Edets kommun med och uppvaktade Pizzeria Romas ägare vid nyinvigningen.

Handelsutvecklare Ylva Laudon säger:

- Vi är glada att fastighetsägare svarar upp på det här sättet i Lilla Edet, både med och för hyresgästerna men också med den offentliga miljön runt fastigheten. Det lyfter kommunen i stort. Det här är ett resultat av vår kraftsamling tillsammans med fastighetsägarna för att utveckla handeln och det offentliga rummet - allt för att skapa en bättre vardag för oss alla som bor, lever och verkar i Lilla Edet.

Fastighetsägare Christian Berg.

Christian Berg berättar att alla lägenheter i hans fastigheter ska vara grundligt genomgångna år 2020. Att renovera och skapa en ny, fin lägenhet eller lokal kräver också en hel del arbete och insatser. Christian Berg ser gärna att lokala entreprenörer får uppdraget, vilket han tycker är viktigt för att främja kommunen och dess företagande.
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »