Om anmälan för livsmedelsverksamhet krävs beror på hur organisationen ser ut, till exempel om de är en ordnad verksamhet i särskilda utrymmen, viss omfattning gällande mängden livsmedel, antal konsumenter och graden av komplexitet. Verksamheten ska också bedrivas med en viss kontinuitet och inte vara tillfällig.
Ett livsmedelsföretag är ett privat eller offentligt företag som med eller utan vinstsyfte bedriver någon av de verksamheter som hänger samman med alla stadier i produktions-, bearbetnings-, och distributionskedjan av livsmedel. Det kan till exempel gälla dig som lagar mat, transporterar mat, säljer mat i butik eller på nätet, skriver innehållsförteckningar eller har en dricksvattenanläggning. På Livsmedelsverkets webbplats kan du läsa mer om livsmedelsföretag.Om verksamheten inte uppfyller kraven vad gäller organisation eller kontinuitet behöver inte livsmedelsföretaget anmäla sin livsmedelsverksamhet. Det kan gälla en livsmedelsverksamhet som ska drivas under en begränsad period eller i mycket liten skala. Olika verksamheter har olika regler. Kontakta miljöenheten om du är osäker på vad som gäller i ditt fall.
Tänk på att även om din verksamhet inte behöver registreras så har du skyldighet att följa kraven om säkra livsmedel (förordning (EG) nr 178/2002. På Livsmedelsverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer.
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se Telefon: 0520-65 95 00