Lilla Edets kommun - startsida

Näringslivsveckan

Företagscentrums logotype

FöretagsCentrum och Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 4-8 april - en vecka med vårt näringsliv och vår kommuns företagare i fokus!

Att företag trivs i vår kommun är viktigt. Ett starkt näringsliv med framgångsrika företag är en förutsättning för kommunens utveckling. Företagen skapar arbetstillfällen och tillväxt.


Fyra av fem arbetstillfällen skapas i små och medelstora företag och 85 procent utav det värde som produceras i Göteborgsregionen kommer från den privata sektorn. Ett attraktivt företagsklimat är därför en viktig politisk prioritering i vår kommun.

 

— Ett attraktivt företagsklimat är ett prioriterat målområde i kommunen och det jobbas dagligen med frågan. Men för att få full effekt behöver vi alla hjälpas åt, för ett attraktivt företagsklimat bygger vi tillsammans. Det handlar bland annat om ökad samverkan mellan företag, om dialog mellan företag och mellan kommunen och företag. Med näringslivsveckan sätter vi lite extra ljus på det arbete som görs för att förbättra företagsklimatet, men även på mötesplatser där vi tillsammans utvecklar företagsklimatet. Jag hoppas att näringslivsveckan kommer leda till många givande möten där vi tillsammans utvecklar företagsklimatet, säger Julia Färjhage, kommunalråd.

Sätter ljus på näringslivet

Under veckan sätter vi ljus på näringslivet i vår kommun på olika sätt. Varje dag publiceras nyheter som rör näringsliv och företagande. Vi hoppas att du ska ha nytta och glädje av artiklarna!

Näringslivsveckan är ett återkommande inslag två gånger under året. Tillsammans med er företagare utvecklar vi konceptet!

Uppmärksammar företag med företagsbesök

FöretagsCentrum har tillsammans med kommunalråden Julia Färjhage och Mona Dieng varit ute på företagsbesök - både hos nyetablerade företag och befintliga företag som flyttat in i nya lokaler. Här presenterar vi företagsbesöken allteftersom!


Sannegårdens Pizzeria

VGR Kakel och puts

Hemmavid i Västerlanda

AJ Nails Beauty

Ehrenhofers Lamm & Vilt

Ica Boström
Frendo Preem

Roma Pizzeria
Wallin Design
Heavens sol

Nyhetsbrev näringsliv

Under företagsveckan släpps ett nytt nummer av nyhetsbrev Näringsliv! Vi hoppas du har nytta och intresse av innehållet!

Välkommen till handelsfrukost

Du som är handlare, fastighetsägare eller på andra sätt verksam eller intresserad är inbjuden med dina kollegor för att nätverka, lära känna varandra, ta del av information om vad som är på gång och samtidigt äta frukost! Företagscentrum vill på detta sätt skapa ett enkelt sätt att umgås kring gemensamma frågor.

När: Tisdag 5 april, kl. 7.30 – cirka 9.00

Plats: Göteborgsvägen 34, Lilla Gallerian


Läs mer om handelsfrukosten. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad: 2022-04-14
Sidansvarig: Kajsa Jernqvist
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »