Lilla Edets kommun - startsida

Feriejobb för ungdomar 2022

Du som är född 2004 och 2005 och är skriven i Lilla Edets kommun kan söka feriejobb för sommaren 2022. Ansökningsperioden pågår måndag 21 februari till söndag 20 mars.

Arbetsmarknadsenhetens uppdrag är att ge ungdomar som är födda 2004 och 2005 och som är skrivna i kommunen, möjlighet till feriearbete. I år är antalet platser begränsat vilket innebär att dessa kommer att lottas ut om det blir fler sökande än antalet platser. Vi arbetar även med att få externa arbetsgivare att ta emot feriearbetare.

Obs! Glöm inte att bifoga blanketten "Samtycke feriearbete 2022" Pdf, 119.5 kB, öppnas i nytt fönster., påskriven av vårdnadshavare, i din ansökan. Annars räknas inte din ansökan som komplett och du deltar inte i utlottningen av ferieplats.

Besked till dig som sökt feriejobb

När du har skickat in din ansökan ska du få ett bekräftelsemejl inom ett par minuter. Det är därför viktigt att du uppger korrekt e-postadress. Om du inte får ett bekräftelsemail efter att du har skickat in din ansökan ska du kontakta oss direkt.

Arbetsområden

Feriejobb finns inom kommunala verksamhetsområden såsom;
  • Vård- och omsorg
  • Förskola (endast valbar under period 1)
  • Park- och trädgårdsskötsel
  • Kök
Du kan göra tre val i ansökan. Det finns dock ingen garanti för att du får det du valt i första hand. På grund av corona-situationen går vissa arbetsuppgifter eventuellt inte att erbjuda, i så fall ersätts dessa med andra uppdrag.

Arbetsperioder

Vid ansökan kan du ange vilken period du önskar att arbeta. Det går bra att välja båda perioderna, men du kommer endast att erbjudas arbete under en av perioderna. Vi försöker i möjligaste mån tillgodose önskemål om arbetsområde och period men kan inte garantera att du hamnar där du önskat. Blir du erbjuden feriejobb får du arbeta en av de följande perioderna:

Period 1: v. 24 - v. 26, (13 juni - 1 juli) Barnomsorg              
Period 2: v. 25 - v. 27, (20 juni - 8 juli)

Period 3: v. 28 - v. 30, (11 juli - 29 juli)


Omfattningen på varje ferieplats är 4 timmar/dag i tre veckor.

Anställning

Tillsättningen av feriejobb sker genom matchning mot tillgängliga jobb. Anställningen innebär att du följer arbetsplatsens scheman och regler.

Utdrag från belastningsregistret

För feriearbete krävs ett utdrag från belastningsregistret. Om du blir tilldelad en plats kommer du bli kontaktad av ansvarig arbetsmarknadshandläggare för mer information om detta.

Externa arbetsgivare

Vi arbetar även med att få externa arbetsgivare att ta emot feriearbetare. Hos externa arbetsgivare kan arbetsområden och arbetsperioder skilja sig något från de som Lilla Edets kommun erbjuder.

Är du som arbetsgivare intresserad av att erbjuda en ungdom ett feriejobb? Gör din intresseanmälan idag!

Senast uppdaterad: 2022-02-21
Sidansvarig: Erica Suraiya
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »