OBS! Denna artikel är äldre än sex månader och innehållet kanske inte är aktuellt längre.

Krisberedskapsveckan – hur förberedd är du på en kris?

Kvinna langar upp matvoror till en ung flicka som står på en pall. Flickan sätter in varorna i skafferiet.

Bild från MSB.

Sverige är ett tryggt land och vi är många som är mer eller mindre oförberedda på en större kris. Men det är viktigt att vara förberedd på att klara vardagen om samhället plötsligt inte fungerar som vi är vana vid. Vet du vad du ska göra om vatten, el, mobilnät eller mataffärens betalsystem slås ut i flera dagar?

26 september - 2 oktober arrangeras nationella Krisberedskapsveckan i Sverige. Då riktar vi uppmärksamheten mot krisberedskap tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, som har det övergripande ansvaret för landets beredskap för samhällskris. Veckan är återkommande varje höst och årets tema för Krisberedskapsveckan är mat.

Föreläsning med preppern Anette Staaf

Onsdag 28 september är du varmt välkommen till biblioteket i Lilla Edet och lyssna på Anette Staaf från Civilförsvarsförbundet kl. 18.30. Hon föreläser om hur du bäst klarar dig om du plötsligt blir utan elektricitet och rinnande vatten i ditt hem. Föreläsningen är gratis, men du måste boka plats.

Läs mer om föreläsningen med Anette Staaf.

Tipspromenad med chans att vinna krislåda

Under Krisberedskapsveckan är du även välkommen att komma in till Medborgarservice i kommunhuset eller till biblioteket i Lilla Edet, där du kan kika på hur innehållet i en krislåda kan se ut. Att ha en krislåda hemma är ett bra sätt att vara förberedd på att klara några dygn utan el, vatten och mat.

Du kan även gå en tipspromenad med chans att vinna krislådan med hela sitt innehåll i pris! Det finns även tipspromenad för barn med barnvinster. Tipspromenaden finns också på biblioteket i Lödöse.

Läs mer om krisberedskapsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Kommun och politik

Kontakt

Senaste nyheterna

  • GRvux logotype
  • Närbild på en sommaräng i solljus med lila blommor

  • Öppettider kring påsk

    Under påskhelgen har vissa av kommunens verksamheter andra öppettider än vanligt. Vi önskar dig en trevlig påsk!
  • Äggjakt, animerade kaniner med färgglada ägg.

  • Äggjakt på skärtorsdag

    Skärtorsdag 28 mars kl. 12.00 börjar äggjakten i Lilla Edets centrum, Ström och Lödöse. Du är väl med och letar?