Lilla Edets kommun - startsida

Vård och omsorg

Uppdaterad 2021-09-20

Då äldre personer ingår i en riskgrupp är det extra viktigt att du som arbetar inom äldreomsorg och vård av äldre inte går till jobbet om du får symtom på luftvägsinfektion.

Vädjan om att begränsa fysiska möten på våra äldreboenden

Med anledning av den ökade smittspridningen i samhället uppmanar vi alla som har anhöriga på våra äldreboenden att försöka begränsa de fysiska besöken under perioden för att minska smittspridningen.


Personalen på våra boenden hjälper självklart till med telefonsamtal och surfplattor för att de boende och anhöriga ska kunna hålla kontakten. Besök utomhus, med avstånd, går givetvis också bra.

Nu öppnar vi upp för besök på våra äldreboenden

Regeringen har beslutat att besöksförbudet på särskilda boenden för äldre i Sverige ska upphöra från och med 1 oktober. Beslutet grundar sig på den minskade smittspridningen i samhället, de åtgärder som redan vidtagits ute i äldreomsorgens verksamheter tillsammans med nya myndighetsföreskrifter och rekommendationer.


Ta del av lokala råd och rekommendationer, version 1. Länk till annan webbplats.

Ta del av Folkhälsomyndighetens affisch: Det här kan du som besökare göra för att förebygga smittspridning av covid-19. Pdf, 280.3 kB. 


Uppdaterad senast 2020-09-30

Västtrafik genomför tillfälliga förändringar inom färdtjänst och sjukresor med anledning av Covid-19. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


På Folkhälsomyndighetens webbplats får du bland annat tips på hur man kan träffas i coronatider. Länk till annan webbplats.


Gemenskap och aktiviteter för dig som är äldre (Riksförbundet HjärtLung) Länk till annan webbplats.


Hämta ut läkemedel för någon annan - hur fungerar det?

Om någon behöver hjälp med att hämta ut receptbelagda läkemedel på apotek finns information om vad som krävs för det och hur du gör på eHälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats.


Hjälp med att handla mat

Svenska kyrkan i Lilla Edet erbjuder hjälp att handla mat när du håller dig isolerad, om du av någon anledning inte själv kan använda butikernas Onlinetjänster och saknar ett nätverk omkring dig som kan hjälpa dig att handla. De hjälper även till med vardagsärenden, som att t.ex. hämta ut paket åt dig.


Patientsekretessen gäller – som alltid

Om en person konstateras vara smittad av coronaviruset och sjukdomen covid-19 är det information som är sekretessbelagd genom patientsekretessen och endast kommuniceras mellan patienten och vårdpersonal. Om Lilla Edets kommun skulle få kännedom om bekräftade fall av covid-19 lämnar vi därför inte ut några uppgifter om enskilda sjukdomsfall.


Känner du oro att barn far illa hemma?

På grund av Coronaviruset behöver många barn och vuxna vara hemma mer än vanligt. För en del barn kan det bidra till en extra utsatt situation.

Om du är orolig för att barn utsätts för våld, försummelse eller på annat sätt far illa, kan du ringa kommunens socialtjänst. Du behöver inte veta hur det är för barnet, utan endast uppleva oro. Läs mer och hitta kontaktuppgifter.


Om du känner oro över coronaviruset

Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Många känner oro för sin egen hälsa och livssituation, eller kanske någon annans hälsa och liv. 


Folkhälsomyndighetens webbplats kan du läsa mer om du känner oro Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller vill veta hur du kan ta hand om din och andras psykiska hälsa under denna tid. 

Senast uppdaterad: 2021-09-20
Sidansvarig: Julia Domby
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »