Lilla Edets kommun - startsida

Elda utomhus

Eldning av löv, kvistar och annat trädgårdsavfall inom område med detaljplan är förbjudet under perioden 1 april till 30 september.

Om du vill elda trädgårdsavfall övrig tid på året eller utanför område med detaljplan måste du tänka på att det bara är torrt trädgårdsavfall som får brännas upp. Det är förbjudet att bränna fuktigt trädgårdsavfall, till exempel färskt gräs, blast, färska löv och kvistar. Trädgårdsavfall ska i första hand komposteras.
 
Om du eldar torrt trädgårdsavfall får det inte uppstå olägenhet för de kringboende. Allt annat brännbart material är förbjudet att elda och ska lämnas till Göta Återvinningscentral för återanvändning alternativt återvinning. Du får inte heller elda efter mörkrets inbrott.

Eldningsförbud

Tänk på att räddningstjänsten också kan utfärda eldningsförbud. Det är du som tänker elda som måste ha koll på om det är eldningsförbud eller inte. Information om eldningsförbud finns på Södra Bohusläns Räddningstjänstförbunds webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontrollera eldningsförbud

Du kan kontrollera om eldningsförbud råder i Lilla Edet, Stenungsund eller Tjörns kommun genom att ringa Södra Bohusläns Räddningstjänstförbunds informationstelefon på
010-471 44 01. Mer information hittar du på sbrf.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Frågor om eldning

Har du frågor om när eldning får ske eller upplever att en eld är en hälsofara/störande, tar du kontakt med Samhällsbyggnadsförvaltningen. Vill du ha råd angående eldning kan du kontakta Södra Bohusläns Räddningstjänstförbundlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Senast uppdaterad: 2019-04-18
Sidansvarig: Åsa Runosson
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »