Lilla Edets kommun - startsida

Återvinningscentralen

På återvinningscentralen (ÅVC) i Göta kan du som bor i Lilla Edets kommun lämna sorterat grovavfall, trädgårdsavfall, el- och elektronikavfall, vitvaror, återvinningsmaterial samt farligt avfall.

På ÅVC lämnar du ditt sorterade avfall i olika containrar. ÅVC är öppen för personbilar och lätta lastbilar lastade med högst 2 kubikmeter avfall. Du behöver ett ÅVC-kort, ett passerkort (se nedan), för att komma in på området. Återvinningscentralen är stängd måndagar, söndagar, aftnar och röda dagar.

Ordinarie öppettider

Måndag

Stängt

Tisdag-fredag

Kl. 13.00-18.00

Lördag

Kl. 08.00-14.00

Söndag

Stängt

Avvikande öppettider 2020

Torsdag 9 april (Skärtorsdag)

kl. 13-16

Fredag 10 april (Långfredag)

stängt

Lördag 11 april (Påskafton)

stängt

Torsdag 30 april
(Valborgsmässoafton)

kl. 13-18

Fredag 1 maj

stängt

Lördag 2 maj

kl. 8-14

Onsdag 20 maj

kl. 13-18

Torsdag 21 maj
(Kristihimmelfärdsdag)

stängt

Fredag 22 maj

kl. 13-18

Lördag 23 maj

kl. 8-14

Fredag 5 juni

kl. 13-18

Lördag 6 juni (Nationaldagen)

stängt


Hitta rätt på ÅVC

Klicka på bilden för en större version

Asbest/eternit

Det finns möjlighet att lämna asbest och eternit på ÅVC. Tänk på att avfallet måste vara inplastat och tejpat. Det finns inga krav på mått men maxvikt på 25 kg per enhet gäller.

Klädinsamling

Behållare för insamling av kläder hittar du utanför ÅVC-området, vid entrén.

Passerkort

Alla som har avfallsabonnemang får ett passerkort till ÅVC per hushåll. Passerkortet är en värdehandling som följer fastigheten. Bor du i hyreslägenhet hämtar du ditt passerkort hos din hyresvärd.

Vid förlust av passerkortet kan du få ett nytt för 226 kronor, inklusive moms. Kortet utfärdas av ÅVC. Om det saknas ett passerkort när du som fastighetsägare flyttar in i din bostad, så kan du få ett nytt av ÅVC, kostnaden faktureras den tidigare ägaren.

24 avgiftsfria besök per år

Du som har ett avfallsabonnemang i kommunen har 24 avgiftsfria besök på ÅVC per år. Därefter kostar varje besök 226 kr. Tänk på att du behöver ha med dig ditt passerkort för att komma in på området.

Återbruket på ÅVC

På återvinningscentralen hittar du också Återbruket, en avdelning där du kan lämna hela och fungerande saker som du själv inte har nytta av längre. Kanske hittar du i stället på Återbruket något som du skulle ha användning av. Saker från Återbruket tar du kostnadsfritt med dig. Återbruket är öppet på återvinningscentralens ordinarie öppettider.
Senast uppdaterad: 2020-03-03
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Jesper Gärder


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida

Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00 

www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »