Lilla Edets kommun - startsida

Blås

Musikskolan erbjuder undervisning i blåsinstrumenten: blockflöjt, altblockflöjt, tvärflöjt, klarinett och saxofon.
Från vårterminen 2017 erbjuds också undervisning i trumpet och trombon.

Blockflöjt


Från årskurs 3 kan du spela sopranblockflöjt, som är den vanligaste storleken i blockflöjtsfamiljen. Det är ett utmärkt instrument att börja med och ger en bra grund för fortsatt spel på andra instrument.

Du behöver en egen blockflöjt att spela på samt en spelbok för sopranblockflöjt.

Kostnad
650 kronor per termin t.o.m. 19 år.

Altblockflöjt


är lite större än sopranblockflöjten och låter lite mörkare. Altblockflöjt kan du välja från årskurs 4. När man lärt sig greppen och notbilden för sopran- och altblockflöjt kan man spela på samtliga instrument i blockflöjtsfamiljen!

Du behöver en egen altblockflöjt att spela på samt en spelbok för altblockflöjt.
Kostnad 650 kronor per termin t.o.m. 19 år.
 

Klarinett


Klarinett är ett träblåsinstrument som passar bra till många olika musikstilar. Den består av fem delar som sätts ihop. Klarinetten har ett brett register, det betyder att det går att spela både mörkt och ljust. Klarinetten i sig är inte så tung och är lätt att lära sig för nybörjare.

Du behöver ett eget instrument att spela på. Musikskolan har en del instrument att hyra ut och det går också bra att hyra instrument från en välsorterad musikaffär. En spelbok för klarinett behöver du också ha.

Kostnad
650 kronor per termin t.o.m. 19 år.

Saxofon


Saxofonen är ett instrument för dig som vill spela både solo och i orkester. Det passar bra till många olika musikstilar och det går att skapa många olika ljud (sound). Saxofonen tillhör familjen träblåsinstrument och finns i flera olika storlekar som låter olika: sopran-, alt-, tenor- och barytonsax.

En spelbok för saxofon behöver du också ha.

Kostnad
650 kronor per termin t.o.m. 19 år.
 

Tvärflöjt


Tvärflöjten är ett modernt blåsinstrument som människor har använt länge. Tvärflöjten är ett utpräglat melodiinstrument och tillverkas för det mesta i metall. Tvärflöjten hålls horisontellt.
Den används mycket i orkestrar och fungerar bra i de flesta genrer. Tvärflöjten är dessutom lätt att transportera eftersom formatet är behändigt.

En spelbok för tvärflöjt behöver du också ha.

Kostnad
650 kronor per termin t.o.m. 19 år.

Upptakten (för årskurs 1 och 2)


Här får du också möjlighet att pröva på saxonett som är ett blåsinstrument där du blåser som i en klarinett, men greppen är som en blockflöjt.

Kostnad
325:- per termin

Trumpet och trombon


Från och med vårterminen 17 finns det möjlighet att lära sig spela trumpet och trombon. Denna kurs ingår i satsningen från kulturrådet och är gratis.

Bok och eventuell instrumenthyra bekostas av målsman.

Senast uppdaterad: 2017-04-27
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Erica Suraiya


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »