Lilla Edets kommun - startsida
Strömsskolan

Strömsskolan

Strömsskolan ligger väster om Göta älv med närhet till Lilla Edets centrum.

Här går elever från förskoleklass och upp till årskurs 6. Skolan har cirka 250 elever.
Barn och ungdomar som mår bra har bättre förutsättningar att ta till sig kunskap. På Strömsskolan strävar vi efter att få eleverna delaktiga och uppmuntrar till att se möjligheterna att påverka sin vardag i skolan. Detta menar vi stimulerar lusten att lära och ökar elevernas självkänsla.
 

Hälsa, trygghet och natur


Vi satsar mycket på hälsa, trygghet och natur, både bland elever och personal. Vi arbetar med gemensamma temadagar och aktiviteter i åldersblandade grupper.
 
Naturen är en lärorik miljö och det är nyttigt att röra på sig! Klasserna är regelbundet ute i skog och mark och i de yngre åldrarna finns "röris" på schemat. Efter skoldagen kan de yngre eleverna som har behov av omsorg leka, lära och umgås på någon av våra trevliga fritidshemsavdelningar - Smulan, Smulan 2 och Kakan.

Vi vill vara en skola att längta till


Strömsskolan vill vara en skola där det finns trygghet, tillit, glädje och där man lyssnar. Vi arbetar för en skola som är positiv där man växer som människa, får ökat självförtroende, uppmuntras att fortsätta lära och där man vågar prova nya saker. 
 
Vi på Strömsskolan vill att man ska känna arbetsglädje, tänka "här och nu", se möjligheter, visa respekt och tillåta att man är olika och ta till vara på det.
Senast uppdaterad: 2017-11-17
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Erica Suraiya


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »