Lilla Edets kommun - startsida

Förebygga allergi i skolan

För att våra allergiska barn ska må bättre måste vi alla hjälpas åt.

Bildningsförvaltningen har satt ihop information om vad man bör tänka på när det gäller allergier. Tänk också på att allergier ska anmälas till skolan. Du hittar informationen i högermenyn.

Födoämnesallergi och specialkost

Antalet allergier tycks öka och det finns idag fler komplicerade kostavvikelser än tidigare. För att alla barn ska få rätt kost måste skolan få reda på barnets hela allergibild. Varje läsårsskifte ber vi er lämna in ett nytt intyg för specialkost.Blankett för behov av specialkost hittar du i högermenyn. På den du även var blanketten ska skickas.

Förbud mot nötter, jordnöt, mandel och sesam

Skolan har infört förbud mot nötter, jordnöt, mandel och sesam på alla skolor och förskolor i kommunen. Förbudet gäller även vid utflykter.

Pälsdjursallergiska barn i skolan

Hälften av alla barn har pälsdjur hemma. Genom undersökningar vet man att det finns lika mycket allergiframkallande ämnen i klassrummet som det finns i hem med pälsdjur. För att allergiska barn ska må bättre måste alla hjälpas åt, till exempel genom att alltid tvätta sig efter djurkontakt.  Den som rider ska byta kläder, duscha och tvätta håret innan man går till skolan. Ridkläder får under inga omständigheter tas med till skolan.
Senast uppdaterad: 2017-09-20
Sidansvarig: Erica Suraiya
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »