Lilla Edets kommun - startsida

Utställning: Kendell Geers

Välkommen till utställningen av Kendell Geers konstverk i projektet Smittande oro och mod! Kendell Geers växte upp i Sydafrika under apartheidregimen. Utställningen pågår 1-14 mars.

Som en protest mot det hans familj stod för och som en politisk aktion bytte han namn och ändrade sitt födelsedatum. Han flydde hemmet när han var 15 år och anslöt sig till anti-apartheid rörelsen.
Som en av 143 unga män som offentligt vägrade göra militärtjänsten i Sydafrika hade han att välja mellan sex års fängelse eller leva i exil. Han valde det senare. Frågor om makt och mänskliga rättigheter präglar mycket av hans konstnärskap. Läs mer på www.kendellgeers.com länk till annan webbplats

Utställningar och aktiviteter 


Evenemanget är en del av konstprojektet Smittande oro och mod som belyser rädsla och mod kopplat till demokrati och yttrandefrihet.

Fyra konstverk visas under varsin period våren 2017. Kopplat till respektive konstverk kommer det finnas informationsmaterial, temadagar, evenemang och vernissage för att ge fler perspektiv på temat mod, rädsla, demokrati och yttrandefrihet. Läs mer om aktuella utställningar och aktiviteter på lillaedet.se/smittandeoromod

Datum: 1 mars 2017
Tid: kl 12:00
Plats: Kommunhuset, Järnvägsgatan 12, Lilla Edet
Arrangör: Lilla Edets kommun
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »