Lilla Edets kommun - startsida

INSTÄLLT: Kurs i brickbandsvävning (28-29 april)

Lödöse museum är mycket glada och stolta att ha en av Sveriges skickligaste brickvävare på besök! Louise Ström har en lång erfarenhet av att hålla kurser och är välkänd för sina kunskaper.

Louise driver företaget Spångmurs och håller även kurser i nålbindning, växtfärgning, spånad och mycket annat. Missa inte chansen att lära av en av de bästa!

Kursens innehåll

Brickvävning är en tusenårig teknik för bandvävning. Variations-möjligheterna är stora, från de enklaste banden till riktigt avancerade. På kursen blandas nybörjare med avancerade vävare. Beroende på förkunskaper hinner man olika mycket. Kursen tar upp både enkla band och mer komplicerade med individuella vridningar, broscherande silverinslag och dubbelvävar. Vi provar vad man kan väva med Lödösebrickan, en fyrkantig bricka med 8 hål.
På lördagen går vi bl.a. igenom uppsättning av band, hur man varpar och trär brickor utan trassel och läser mönster. På söndagen blir det mest vävning, både enkelt och avancerat, det brukar bli en härlig mix. En kort guidning på museet ingår.

Var, när, hur?

Plats: Lödöse Museum
Tid: 28-29 april 2018 kl. 10-16
Kursledare: Louise Ström från Spångmurs

Anmälan och kostnad

Anmälan till: louise@spangmurs.se
Kostnad: 1400 kr/person för två dagar, 850 kr/person för en dag, kurshäfte ingår. Garn, redskap och häften finns att köpa och låna. Garnkostnad från 20 kr och uppåt.Mat och dryck under helgen ordnar deltagarna själva. Ta med matsäck eller köp i museets kafeteria.
Läs mer om Spångmurslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterVälkommen med din anmälan!

Datum: 28 april 2018
Tid: kl 10:00
Plats: Lödöse museum, Museivägen 1, Lödöse
Arrangör: Lödöse museum
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »