Är du ofrivilligt ensam i jul och nyår?

Bilden visar ett hjärta i snö och en tallkvist.

För många är julen fylld av glädje och samvaro, men högtider är också en tuff tid för många. Kanske är du en av många som är ensam i jul? Det finns hjälp och stöd att få, både lokalt här i kommunen och nationellt.

I kommunen finns det platser dit du kan gå för fika, äta mat och att få umgås med andra. Om du känner dig ensam och vill prata med någon finns det flertalet stödlinjer att kontakta.

AktivitetsCentrum i LEVA-huset

Du är välkommen till Lilla Edets kommuns AktivitetsCentrum i LEVA-huset (mittemot Ica Boströms) som bland annat bjuder in till:

Söndag 24 december – Julafton kl. 10-12, grötfrukost. Pris 30 kr.
Måndag 25 december – Juldagen kl. 10.30-14.00, traditionellt julbord. Pris 50 kr.
Måndag 1 januari – Nyårsdagen kl. 12-14, supé. Pris 50 kr.

Läs mer om AktivitetsCentrum på lillaedet.se/aktivitetscentrum Öppnas i nytt fönster.

Gratis mat på Pizzeria Roma

För elfte året i rad bjuder Pizzeria Roma på julafton på gratis mat till alla som behöver hjälp (hemlös, arbetslös, drabbats av krig, lever i ensamhet eller har det svårt på annat sätt). I år blir det en gemensam julmiddag 24 december kl. 14-17.

Svenska kyrkan

Svenska kyrkan i Lilla Edet bjuder in till Café julafton i Västerlanda församlingshem 24 december kl. 11-13. Dela gemenskapen kring ett enkelt julbord. Gratis.

Juldagen, 25 december, kl.12-15 är det julfest i Fuxerna församlingshem. Gudstjänst kl.10 om man vill gå dit innan. På julfesten bjuds det på gröt, skinksmörgås och dignande gottebord.

Svenska kyrkans samtalsmottagning håller öppet och nås på telefon 0520-49 47 25 och via e-post lillaedet.samtalsmottagning@svenskakyrkan.se

Fler som erbjuder stöd

Om du känner dig ensam och känner ett behov av att prata med någon finns det flera organisationer som erbjuder stöd via telefon, chatt eller mail. Här hittar du länkar till några av dem:

Bris - Barnens Rätt i Samhället Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande kompis| Röda Korsets Ungdomsförbund (rkuf.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande Medmänniska | En röst i natten (jourhavande-medmanniska.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Jourhavande präst - Svenska kyrkan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Omsorg och hjälp

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Kvinna i reflexväst ler in i kameran. I bakgrunden en byggarbetsplats.
  • Två blågula fjärilar
  • Fem personer står och ler i in kameran. Kvinnan i mitten håller i ett diplom.

  • Företagsbesök hos Hälsa i Centrum

    Just nu pågår Näringslivsveckan. Då passar kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen på att besöka flera lokala företag för att samtala ...