Första spadtaget togs för Nya Fuxernahallen

Nio personer står framför en hög med grus och tar ett spadtag. De ser alla glada ut.

Första spadtaget för Nya Fuxernahallen. Från vänster: Andreas Lahrin idrottslärare och personalrepresentant, Assil och Maria elevrådsrepresentanter Fuxernaskolan, Nadja Nordsäter IK Bergaström, Anna Chorell ordförande bildningsnämnden, Mona Burås Dieng ordförande samhällsnämnden, Bert Åkesson ordförande EdetHus, Christoffer Sundin projektchef Byggdialog och Lena Hellersjö Edet FK.

I går, onsdag 8 november, togs det första spadtaget för byggnationen av Nya Fuxernahallen i Lilla Edet. Den nya idrottshallen byggs på gräsytan bakom Fuxernaskolan och beräknas vara klar att börja användas i januari 2025.

På plats när första spadtaget togs fanns representanter från EdetHus, byggföretaget ByggDialog, idrottsföreningar samt politiker, elever och tjänstepersoner från Lilla Edets kommun.

— Ett stort tack till alla som varit inblandade i det arbete som gör att vi idag kan ta det första spadtaget. Det är ett fint exempel på hur vi jobbar tillsammans för att uppnå vår vision ”Göta älvdalens pärla – vi gör det tillsammans”, sade Julia Färjhage, kommunalråd, Lilla Edets kommun.

Nya Fuxernahallen kommer att bli en fullstor idrottshall, 20x40 meter, med läktare för 150 åskådare. Det blir också bland annat tio omklädningsrum, café med pentry och förråd för skol- och föreningsverksamhet. Den tidigare idrottshallen på Fuxernaskolan blir kvar och kommer fortsatt också att användas.

Nya Fuxernahallen kommer att nyttjas av skolan på dagtid och föreningar på kvällar och helger. På så sätt kommer Nya Fuxernahallen att bli en träffpunkt för många invånare i vår kommun. Tidigare, inför planeringen av hallen, har också kommunens föreningar bjudits in till dialog för att komma med tankar och idéer på vad de önskade av en ny idrottshall.

— Det känns roligt att vara med och skapa en byggnad med idrott och rörelse i fokus. Den här hallen blir tillgänglig, den är för alla, sade Christoffer Sundin, projektchef ByggDialog.

Byggs också för att kunna fungera som trygghetspunkt

Nya Fuxernahallen byggs även för att kunna fungera som en så kallad trygghetspunkt, något som innebär att hallen kommer att kunna användas som mötesplats om en större kris skulle inträffa. Byggnaden rustas för att el, värme, vatten och avlopp ska fungera även om de funktionerna slås ut i övriga samhället.

— Det är ganska unikt att rusta en idrottshall så här. Det gör att kommunen och våra verksamheter är bättre rustade inför kriser som kan uppstå i framtiden, säger David Morgardt, säkerhetschef, Lilla Edets kommun.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Utbildning och barnomsorg

Kontakt

Senaste nyheterna

  • En kvinna och en man

  • Så kan du förhindra en fallolycka

    Välkommen till en kostnadsfri föreläsning där du får enkla tips och råd om hur du kan förhindra att ramla och skada dig.
  • Grafik för Lilla Edetmässan

  • Lilla Edetmässan 19-20 april

    Missa inte Lilla Edetmässan - näringslivsmässan i Lilla Edet där lokala företag och andra aktörer medverkar under två festliga dagar i Ström...
  • Grafik i lila: Näringslivsveckan

  • Näringslivsveckan 19-26 april

    Lilla Edets kommun presenterar Näringslivsveckan 19-26 april - en vecka med vårt näringsliv och kommunens företagare i fokus!