Lilla Edets kommun - startsida

Filmvisning: John Hron

Västsverige, sommaren 1995. En våg av nynazistiska våldsdåd sveper över landet. Filmen "John Hron" är den sanna historien om en 14-årig kille från det lilla samhället Kode i Kungälv. Fri entré men begränsat antal platser - först till kvarn gäller! Max antal platser är 225 stycken. Dörrarna öppnas kl. 17 till Folkets Hus.

När John försvarar en elev i skolan dras han snart in i en dispyt med mobbaren. Konflikten eskalerar och orsakar spänningar mellan John och hans vänner. Det hela kastar en skugga över Johns planer för en framtida motorcykelsemester med sin flickvän och hans träning för de nationella kanotmästerskapen.

Medan John försöker vinna tillbaka sina vänner, går mobbaren med i ett våldsamt gäng med nynazister. För sina heroiska insatser blev John Hron ett välkänt namn och han har haft en stor inverkan på Sverige än i dag.

Filmen är från 15 år.
 

Utställningar och aktiviteter


Evenemanget är en del av konstprojektet Smittande oro och mod som belyser rädsla och mod kopplat till demokrati och yttrandefrihet.

Fyra konstverk visas under varsin period våren 2017. Kopplat till respektive konstverk kommer det finnas informationsmaterial, temadagar, evenemang och vernissage för att ge fler perspektiv på temat mod, rädsla, demokrati och yttrandefrihet. Läs mer om aktuella utställningar och aktiviteter på lillaedet.se/smittandeoromod

Datum: 1 mars 2017
Tid: kl 18:00
Plats: Folkets Hus Lilla Edet, Göteborgsvägen 61, Lilla Edet
Arrangör: Lilla Edets kommun
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »