Lilla Edets kommun - startsida
Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker

Bibliotek och öppettider

Lilla Edets kommun har två bibliotek, huvudbiblioteket i Lilla Edet och en filial i Lödöse.På biblioteken kan du utöver att låna olika medier även låna dator, använda trådlöst nätverk, göra utskrifter och kopiera. Våra öppettider hittar du i högerspalten.

Lilla Edets bibliotek

Huvudbiblioteket ligger i centrum, i Kulturarenan, med besöksadress Göteborgsvägen 61. Här kan du bland annat låna böcker, ljudböcker, dvd-filmer och tidskrifter, läsa tidningen eller besöka något av våra program.

Lödöse

Filialen ligger i samma lokaler som Lödöse museum och är ett unikt samarbete mellan folkbibliotek och museum. Filialen har en historisk profil med särskild inriktning på barn- och ungdomslitteratur om medeltiden. Lödöse bibliotek samarbetar med föreningar i bygden och bedriver kulturell verksamhet som resulterar i utställningar, författarbesök med mera.

 

Höstens program

Under hösten händer mycket saker på biblioteket! Vi har bokklubbar för barn, författarbesök, sagoyoga och lovverksamhet m m. Här kan du läsa hela höstens programPDF. Du är väkommen in på biblioteken och hämta ett tryckt exemplar!

Biblioteksplan

Allt biblioteksarbete sker med biblioteksplanen som riktlinje. Övergripande mål i planen är bland annat att biblioteket ska vara en mötesplats för alla. Biblioteket ska bland annat jobba språkutvecklande och lässtimulerande och vara en del av det livslånga lärandet.

Kontakta oss gärna

Här hittar du kontaktuppgifter till oss som arbetar på biblioteket.

Senast uppdaterad: 2018-08-30
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Carina Magnusson


Banner - klicka här för att låna om, sök och reservera böcker
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »