Lilla Edets kommun - startsida

Belysning

Här kan du läsa om drift och skötsel av gatubelysningen i Lilla Edets kommun. Du får också information om hur du felanmäler trasiga gatlyktor.

Underhåll av belysningen


Drift och skötsel av gatubelysningen utförs av Vattenfall. Tre gånger per år ronderar Vattenfall samtliga lampor, armaturer och stolpar i Lilla Edets kommun. Detta sker 2017 under vecka 4, 36 och 48. Arbetet pågår under cirka en vecka. Då tänds alla lampor och de som då inte lyser byts ut.

När ronderingen sker kan gatubelysningen vara tänd även under dagtid. Om det uppstår fel mellan inspektionerna åtgärdas endast de fel som påverkar person- och trafiksäkerheten samt elektriska fel.

Felanmälan


Om en gatlampa är trasig tar Lilla Edets kommun emot din anmälan. Det är bra om du vid din anmälan har stolpnumret till hands. Numret sitter på en lapp eller bricka cirka två meter upp på stolpen.

När en lampa börjar gå sönder kan den lysa ett par timmar, börja blinka och sedan slockna. Om du uppmärksammat att belysning slocknar efter ett tag eller blinkar är det extra bra att felanmälan lampan och i felanmälan understryka detta. Annars är risken stor att montören vid ronderingen inte ser att lampan är trasig och den blir då inte heller lagad.

Senast uppdaterad: 2017-01-30
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Linda Holmer Nordlund
Verksamhetsutvecklare, Planering


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »