Lilla Edets kommun - startsida

Bjud på middag!

Nu har det startats en middagsförmedling i Lilla Edets kommun. Det innebär inget konstigare än mat, språk och möten mellan människor. Vi söker just nu personer som talar flytande svenska och som vill träffa människor från andra länder, samtala och ge dem möjlighet att öva på sin svenska över en bit mat.

Middagen är alltid gratis och sker hemma hos någon av deltagarna. Den är förutsättningslös, bjud på något du tycker är gott! Tanken är att båda ska få en upplevelse.

Matchning


Rekrytering av deltagare och middagsbokningar sköts av ideella så kallade middagsambassadörer. Det är middagsambassadören som matchar personer som vill bli bättre på svenska med människor som pratar flytande svenska över en hemlagad middag. Matchning sker endast utifrån datum, reseavstånd och kön. Det sker ej mellan endast manligt och endast kvinnligt sällskap. Vem som helst kan anmäla sig att äta middag.

Gör din anmälan redan idag!


Är du intresserad av att vara middagsvärd eller middagsgäst? Anmäl dig nedan så kommer vår middagsambassadör att ta kontakt med dig.

Har du fler frågor?


Vi har samlat svar på tänkbara frågor och funderingar om middagsfömedlingen. Har du andra frågor är du välkommen att att ta kontakt med oss, se kontaktuppgifter i högermenyn.  

Invitationsdepartementet (middagsförmedling)


2014 startades idén om middagsförmedlingen med namnet Invitationsdepartementet upp i Stockholm och har spridit sig nationellt som internationellt.

Invitationsdepartementet är ett icke-statligt, ideellt, partipolitiskt och religiöst obundet initiativ och utgörs av de som själva väljer att delta. Invitationsdepartementet får ekonomiskt stöd från Axfoundationlänk till annan webbplats för att kunna utveckla och skala upp verksamheten. Med projektet ÖppnaDörren stöttar de utvalda organisationer att driva egen verksamhet som konkret och praktiskt bidrar till en förbättrad integration i Sverige.

Läs mer om Invitationsdepartementetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 2017-03-02
Sidansvarig: Mariana Yverts
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »