Lilla Edets kommun - startsida
Publicerad: 2017-05-15
Senast uppdaterad: 2017-05-15

Elever från Tingbergsskolan på studiebesök i kommunhuset

I torsdags besökte årskurs 3 på Tingbergsskolan kommunhuset för att lära sig mer om hur det fungerar i en kommun. De gick också en rundvandring i huset och besökte avdelningar.

Eleverna träffade bland annat kommunalrådet Jörgen Andersson, näringslivsutvecklare Kajsa Jernqvist och kommunikationschef Ellinor Östlund som berättade om vad anställda i en kommun gör och hur en kommun är styrd och organiserad. Eleverna hade många bra och kniviga frågor till Jörgen Andersson.

— Är det svårt eller roligt att vara kommunalråd?

Jörgen tycker det är roligt för det mesta. Han förklarade att det är trevligt att träffa och samtala med så många människor.

— Just nu träffar jag ju er i årskurs 3 och pratar med er, det är ju jätteroligt! Jag pratar mycket med de som bor i vår kommun och hör vad de vill och tycker. Men det är svårt också ibland, när man ska bestämma om stora saker. Då vill man ju att det ska bli rätt och bra och då kan det vara svårt.

Eleverna undrade också saker som till exempel hur mycket det kostar att bygga en skola, om man ofta tycker samma inom politiken och hur man blir politiker.

Jörgen Andersson undrade var eleverna tänkt bo när de blev stora, något som gav variation i svaren. Grekland, Nygård, Spanien, Göta, Florida, Göteborg och "på landet" var några platser.

— Oj, det var många olika ställen! Men då är det ju viktigt att jag och andra som är politiker lyssnar på er som vill bo kvar här, så att det blir bra i till exempel Göta och ni vill stanna där. Och hjälpa till att skapa en så bra kommun att ni som vill flytta längre bort känner att det är rätt bra i den här kommunen, jag vill nog stanna här i stället!

Eleverna gick också en rundvandring i huset och besökte några avdelningar, där cheferna berättade om verksamheten på sin respektive avdelning.

Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »