Företagsbesök hos Ehrenhofers Gård AB

Fem personer ler in i kameran. De står i en gårdsbutik och en kvinna i mitten håller i ett diplom.

Hos Ehrenhofers Gård AB. Från vänster: Kajsa Jernqvist näringslivsutvecklare, Julia Färjhage kommunalråd, Eva-Maria Grönvall Ehrenhofers Gård, Frej Dristig kommunalråd och Elisabeth Linderoth kommunchef.

I onsdags besökte kommunalråd och tjänstepersoner från kommunen Ehrenhofers Gård AB i Lödöse. Företagsbesök är en del av den pågående Näringslivsveckan och skapar dialog om näringslivsklimatet samt ger förtroendevalda och tjänstepersoner ökade kunskaper om hur det fungerar att driva företag i kommunen.

Ehrenhofers gård AB drivs av John-Fredrik och Eva-Maria Grönvall och företaget har flera olika ben i sin verksamhet. På gården finns en gårdsbutik som erbjuder försäljning av vilt- och lammkött, korv, marmelader, oljor, ägg, kryddblandningar och annat smått och gott. Gårdsbutiken är öppen på fredagar mellan kl. 15-18.

Företaget erbjuder också catering, besöker mässor och säljer sina produkter där, levererar köttlådor, säljer produkter till REKO-ringar i närliggande orter, anordnar jaktskola varje år, driver två jaktklubbar, deltar i godsjakter, har sommarlamm och odlar ekologisk spannmål och gräsvall.

— I år provar vi också på något nytt! Vi har satt 200 äppelträd och ska börja med ciderproduktion. Vi har köpt in maskiner för att kunna musta äpplena här på gården, och nu håller vi på att testa oss fram och prova smakerna. Cider är en hel vetenskap och det finns massa regler och tillstånd kring tillverkningen, men framställningen och att prova sig fram i smakerna är verkligen jättespännande! Just nu håller vi på att skapa en torr, fransk typ av cider, berättar Eva-Maria.

Nästa höst kan du börja hålla utkik efter cidern från Ehrenhofers gård i lokala butiker och på Systembolaget.

En framtidsdröm är att öppna ett trädgårdscafé på gården i anslutning till gårdsbutiken.

Läs mer om Ehrenhofers Gård och hitta vägbeskrivning dit på företagets webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En del av Näringslivsveckan

Nyheten är en del av Näringslivsveckan - en vecka med näringsliv och företagande i fokus. Näringslivsveckan pågår mellan 19-26 april. Läs mer om Näringslivsveckan.

Publicerad:

Senast uppdaterad:

Kategori: Näringsliv och arbete

Kontakt

Senaste nyheterna

  • Visionsbild visar hur en triangelformad sluss i Lilla Edet kan komma att utformas.
  • Ett barn med vita handskar står på huk på gräsyta med en halvfull plastpåse 
  • Bild på några grenar med vita blommor men en blå himmel bakom