Lilla Edets kommun - startsida

Feriejobb för ungdomar 2018

Du som är född 2001 och bor i Lilla Edets kommun kan söka feriejobb för sommaren 2018. Ansökningsperioden pågår fredag 23 februari till fredag 16 mars.

Arbetsmarknadsavdelningens uppdrag är att ge alla, som är födda 2001 och som är skrivna i kommunen, möjlighet till feriearbete. Vi arbetar även med att få externa arbetsgivare att ta emot feriearbetare.

Besked till dig som sökt feriejobb

När du har skickat in din ansökan ska du få ett bekräftelsemejl inom ett par minuter. Det är därför viktigt att du uppger korrekt e-postadress. Om du inte får ett bekräftelsemail efter att du har skickat in din ansökan ska du kontakta oss direkt.

Vi kommer löpande att hantera inkomna ansökningar. Senast den 19 mars får du besked om du är aktuell för feriejobb eller inte.

Du som får besked om att du är aktuell kommer att bli kontaktad via mail under perioden 26 mars – 18 maj. Du kommer då att bjudas in till ett obligatoriskt informationsmöte.

Arbetsområden

Feriejobb finns inom kommunala verksamhetsområden såsom;
  • Vård- och omsorg
  • Förskola
  • Park- och trädgårdsskötsel
  • Kök
  • Bibliotek
  • Administration
Du kan göra tre val i ansökan. Det finns dock ingen garanti för att du får det du valt i första hand.

Arbetsperioder

Vid ansökan kan du ange vilken period du önskar att arbeta. Det går bra att välja båda perioderna, men du kommer endast att erbjuds arbete under en av perioderna. Vi försöker i möjligaste mån tillgodose önskemål om arbetsområde och period men kan inte garantera att du hamnar där du önskat. Blir du erbjuden feriejobb får du arbeta en av de följande perioder:

Period 1: v. 26 - v. 28, (25 juni - 15 juli)              
Period 2: v. 29 - v. 31, (16 juli - 5 augusti)
Omfattningen på varje ferieplats är 4 timmar/dag i tre veckor.

Anställning

Tillsättningen av feriejobb sker genom matchning mot tillgängliga jobb. Anställningen innebär att du följer arbetsplatsens scheman och regler.

Lön

70 kronor/timme.Timlönen inkluderar semesterersättning.

Externa arbetsgivare

Vi arbetar även med att få externa arbetsgivare att ta emot feriearbetare. Hos externa arbetsgivare kan arbetsområden och arbetsperioder skilja sig något från de som Lilla Edets kommun erbjuder.

Är du som arbetsgivare intresserad av att erbjuda en ungdom ett feriejobb? Gör din intresseanmälan idag!
Senast uppdaterad: 2018-02-22
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Mariana Yverts
Rekaktör socialförvaltningen


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »