Lilla Edets kommun - startsida

Barnomsorg och skola

Förskola på gångavstånd


Det finns 10 kommunala förskolor och tre aktörer som driver förskola i privat regi. Oavsett om du funderar på att bosätta dig i Ekeberg, på Stallgärdet eller på Ryrsboholmvägen finns det en förskola på gångavstånd från ditt hem. Närheten till förskola ger dig tid över i vardagen.

Idag har vi två förskolor i Lödöse. Tanken är att utöka barnomsorgen efterhand som området växer. I kommunens fördjupade översiktsplan, som är en modell för hur det i framtiden kan se ut i Lödöse, planeras det för en helt ny förskola.

Nära till skolan


I Lilla Edets kommun finns åtta grundskolor som är geografiskt utspridda och placerade i kommunens olika tätorter. Två av skolorna har högstadium, Fuxernaskolan och Nya Skolan. Fuxernaskolan ligger i centrala Lilla Edet med utsikt över Göta Älv. Nya Skolan är en friskola, också den belägen mitt i Lilla Edet.

Elfhems gymnasium


I Lödöse ligger kommunens enda gymnasieskola, Elfhemsgymnasiet. Gymnasiet erbjuder lärlingsprogram och introduktionsprogram. Vill du gå gymnasieutbildning någon annanstans finns ett brett utbud av gymnasieskolor i Trollhättan, Ale, Kungälv och Göteborg. De goda kommunikationerna gör att du enkelt och snabbt kan ta dig till den skola du väljer.

Utbildning och barnomsorg


På sidorna om utbildning och barnomsorg hittar du information om skolor och förskolor i Lilla Edets kommun. Snabblänkarna nedan tar dig direkt till de mest besökta sidorna:
Senast uppdaterad: 2016-07-21
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Carolina Allvin-Bromar
Samhällsvägledare, Kommunikationsavdelningen Klf


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »