Lilla Edets kommun - startsida

Tillgänglighet

Ett tillgängligt samhälle är en förutsättning för att alla människor, oavsett vilka och hur stora funktionsnedsättningar de har, ska bli fullt delaktiga.

Det finns många hinder i vår offentliga miljö som gör det svårt för personer med funktionsnedsättning att vara aktiva och delaktiga kommuninvånare.

Förbättra tillgängligheten


För att förbättra tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning arbetar Lilla Edets kommun enligt Boverkets bestämmelser om enkelt avhjälpta hinder.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du som besöker en allmän plats och upptäcker ett enkelt avhjälpt hinder kan göra en anmälan till Lilla Edets kommuns medborgarservice. Det är alltid fastighetsägaren som ansvarar för att ta bort ett enkelt avhjälpt hinder.

Boverketslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats kan du läsa mer om tillgänglighet .

Tillgänglighet för rullstolar och barnvagnar


Nu finns det en mobilapp och webbtjänst vid namn Wheelmaplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som visar på en karta var rullstolar kan ta sig fram i olika städer. Det går att söka efter butiker, restauranger, banker, krogar eller kollektivtrafik för att se om de är framkomliga för rullstol eller inte. Användare av kartan (privatpersoner, skolor, föreningar och företag) kan tillsammans samla information om platser/lokaler som är tillgänglighetsanpassade för funktionshindrade och barnvagnar. Informationen kan sedan användas av kommuninvånare och besökare med enkla hjälpmedel (mobiltelefon).
Kommunen tar inget ansvar för innehållet i tjänsten.
Senast uppdaterad: 2017-08-29
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Erica Suraiya


Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »