Lilla Edets kommun - startsida

Återvinningscentralen

På återvinningscentralen (ÅVC) i Göta kan du som bor i Lilla Edets kommun lämna sorterat grovavfall, trädgårdsavfall, el- och elektronikavfall, vitvaror, återvinningsmaterial samt farligt avfall.

På ÅVC lämnar du ditt sorterade avfall i olika containrar. ÅVC är öppen för personbilar och lätta lastbilar lastade med högst 2 kubikmeter avfall. Du behöver ett ÅVC-kort, ett passerkort (se nedan), för att komma in på området.

Öppettider
MåndagStängt
Tisdag-fredag
13.00-18.00
Lördag08.00-14.00
SöndagStängt
Återvinningscentralen är stängd måndagar, söndagar, aftnar och röda dagar. Vardag före aftnar och röd dag stänger ÅVC klockan 16:00.
Se samtliga avvikande öppettider »

Klicka på bilden för en större version

Passerkort

Alla som har avfallsabonnemang får ett passerkort till ÅVC per hushåll. Passerkortet är en värdehandling som följer fastigheten. Bor du i hyreslägenhet får du passerkortet av personalen på ÅVC.Om du inte har ett passerkort går det att få ett utfärdat av ÅVC. Vid förlust av passerkortet kan du få ett nytt för 200 kronor, inklusive moms. Kortet utfärdas av ÅVC.
Om det saknas ett passerkort när du som fastighetsägare flyttar in i din bostad, så kan du få ett nytt av ÅVC, kostnaden faktureras den tidigare ägaren.

24 avgiftsfria besök per år

Du som har ett avfallsabonnemang i kommunen har 24 avgiftsfria besök på ÅVC per år. Därefter kostar varje besök 200 kr. Tänk på att du behöver ha med dig ditt passerkort för att komma in på området.

Återbruket på ÅVC

På återvinningscentralen hittar du också Återbruket, en avdelning där du kan lämna hela och fungerande saker som du själv inte har nytta av längre. Kanske hittar du i stället på Återbruket något som du skulle ha användning av. Saker från Återbruket tar du kostnadsfritt med dig. Återbruket är öppet på återvinningscentralens ordinarie öppettider.
Senast uppdaterad: 2018-01-18
Fick du reda på det du ville veta eller fattades något? Var texten svår att förstå? Hittade du några felaktigheter? Tyck till om sidans innehåll via formuläret nedan. Meddelandet går till den som publicerat sidan.

Jesper Gärder


Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »