Lilla Edets kommun - startsida

Återvinningscentralen

På återvinningscentralen (ÅVC) i Göta kan du som bor i Lilla Edets kommun lämna sorterat grovavfall, trädgårdsavfall, el- och elektronikavfall, vitvaror, återvinningsmaterial samt farligt avfall.

På ÅVC lämnar du ditt sorterade avfall i olika containrar. ÅVC är öppen för personbilar och lätta lastbilar lastade med högst 2 kubikmeter avfall. Du behöver ett ÅVC-kort, ett passerkort (se nedan), för att komma in på området. Återvinningscentralen är stängd måndagar, söndagar, aftnar och röda dagar.

Ordinarie öppettider

Måndag

Stängt

Tisdag-fredag

Kl. 13.00-18.00

Lördag

Kl. 08.00-14.00

Söndag

Stängt

Avvikande öppettider

Vid storhelger skiljer sig ofta återvinningscentralens öppettider från det vanliga. Nedan hittar du aktuella avvikande öppettider (samt öppettider för dagarna innan och efter) för återvinningscentralen i Göta.

 

  • Tisdag 25 december Stängt
  • Onsdag 26 december Stängt
  • Torsdag 27 december kl. 13-18
  • Fredag 28 december kl. 13-18
  • Lördag 29 december kl. 8-14
  • Tisdag 1 januari Stängt
  • Onsdag 2 januari kl. 13-18
  • Torsdag 3 januari kl. 13-18
  • Fredag 4 januari kl. 13-18
  • Lördag 5 januari kl. 8-14


Hitta rätt på ÅVC

Klicka på bilden för en större version

Asbest/eternit

Det finns möjlighet att lämna asbest och eternit på ÅVC. Tänk på att avfallet måste vara inplastat och tejpat. Det finns inga krav på mått men maxvikt på 25 kg per enhet gäller.

Klädinsamling

Behållare för insamling av kläder hittar du utanför ÅVC-området, vid entrén.

Passerkort

Alla som har avfallsabonnemang får ett passerkort till ÅVC per hushåll. Passerkortet är en värdehandling som följer fastigheten. Bor du i hyreslägenhet får du passerkortet av personalen på ÅVC.Om du inte har ett passerkort går det att få ett utfärdat av ÅVC. Vid förlust av passerkortet kan du få ett nytt för 200 kronor, inklusive moms. Kortet utfärdas av ÅVC.
Om det saknas ett passerkort när du som fastighetsägare flyttar in i din bostad, så kan du få ett nytt av ÅVC, kostnaden faktureras den tidigare ägaren.

24 avgiftsfria besök per år

Du som har ett avfallsabonnemang i kommunen har 24 avgiftsfria besök på ÅVC per år. Därefter kostar varje besök 200 kr. Tänk på att du behöver ha med dig ditt passerkort för att komma in på området.

Återbruket på ÅVC

På återvinningscentralen hittar du också Återbruket, en avdelning där du kan lämna hela och fungerande saker som du själv inte har nytta av längre. Kanske hittar du i stället på Återbruket något som du skulle ha användning av. Saker från Återbruket tar du kostnadsfritt med dig. Återbruket är öppet på återvinningscentralens ordinarie öppettider.
Senast uppdaterad: 2018-11-09
Sidansvarig: Jesper Gärder
Banner - tyck till om vår verksamhet (klicka här)
Lilla Edets kommun - länk till startsida
Besöksadress: Järnvägsgatan 12, Lilla Edet  Postadress: 463 80 Lilla Edet
E-post: kommunen@lillaedet.se  Telefon: 0520-65 95 00  Telefax: 0520-65 74 20
www.lillaedet.se är Lilla Edets kommuns offentliga webbplats.  |  Om webbplatsen »   Om cookies »